Anunțuri, Duminică 21 - 28 Noiembrie 2021

1. Calendarul Săptămânii:
21 D † CRISTOS, REGELE UNIVERSULUI; Prezentarea la Templu a Sf. Fc. Maria
22 L Sf. Cecilia, fc. m. **
23 M Ss. Clement I, pp. m. *; Columban, abate *; Lucreţia, m.
24 M Ss. Martiri din Vietnam **
25 J Sf. Ecaterina din Alexandria, fc. m. *
26 V Ss. Siriciu, pp.; Leonard, pr.
27 S Sf. Virgil, ep.
28 D † DUMINICA 1 din Advent; Ss. Teodora, călug.; Iacob, pr.

2. Duminică, 21 Noiembrie 2021, în Solemnitatea Domnului Nostru Isus Cristos, Regele Universului în comuniune de credință și rugăciune cu toți credincioșii și bisericile catolice din lume vom face adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament.
Programul Adorației euharistice în Biserica Sf. Anton de Padova - București începe la sfârșitul Sf. Liturghii de la 10:30 și va continua până la orele 18.00, când va începe Sf. Liturghie de seară.
- Adorația copiilor și a tinerilor: 12:00 - 12:45
- Adorația personală 12.45 - 17:00
- Adorație comunitară 17:00 - 18:00

5. De asemenea, în solemnitatea ”Cristos, Regele Universului”, anul acesta celebrăm și A XXXVI-a Zi Mondială a Tineretului. Ne rugăm în mod deosebit pentru toți adolescenții și tinerii din parohia noastră că să participe cu mai mult entuziasm la viața Bisericii și la misiunea de a evangheliza. Tinerii sunt speranța Bisericii, a societății și a lumii de azi! Să fim alături de ei!

6. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomand și de asemenea, calendarele bisericești pentru 2022.

7. Sămbără, 27 Noiembrie în cadrul Litrughiei de la orele 18:00 vom binecuvanta Coroana de Advent. Coroana de Advent vesteşte apropierea Crăciunului, ne pregăteşte pentru sărbătoarea Crăciunului, ne cheamă la rugăciune comună, ne arată că Isus este adevărata lumină care învinge întunericul şi răul. Cele patru lumânări indică cele patru săptămâni ale timpului Adventului.

8. În timpul Adventului, copii și tinerii sunteți invitați alături de voluntari și de toți cei de bunăvoință să participați la “Atelierul lui Moș Crăciun”. La această activitate sunt bineveniți și toți cei de bunăvoință care nu fac parte din parohie dar care doresc să se implice în acest atelier fie pentru scopul caritabil al atelierului fie pentru a se pregăti creștinește împreună cu noi la frumoasa sărbătoare a Crăciunului. Atelierul va avea loc la sala de cateheză a parohiei noastre dar în contextul pandemiei și în casele fiecărui participant dacă din motive sanitare nu puteți ajunge la parohie (vom face sesiuni și pe zoom).
Lucrurile manuale și frumoase pe care le face vor fi expune la întrarea în Biserică cu posibilitatea de achiziționare. Ofertele sunt benevole și au ca scop pregătirea unui dar de sărbătoarea Crăciunului celor bolnavi, persoanelor în vârstă și sărace din parohie și nu numai. Orice faptă bună contează!

Programul Atelierului 2021:
- Duminică, 28 Noiembrie, de la orele 15:30
- Sâmbătă, 4 Decembrie, de la orele 14:00
- Sâmbătă, 11 Decembrie, de la orele 14:00
- Sâmbătă, 18 Decembrie, de la orele 14:00

Vă așteptăm cu mare drag!


Odihna cea veşnică dă-le-o lor, Doamne!
Şi lumina cea fără de sfârşit să le strălucească lor!
Să se odihnească în pace! Amin.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro