Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova – Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; RO - 022793 - Bucureşti,
Sector 2; Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 21 – 28 Octombrie 2018
1. Calendarul săptămânii:
21 D † DUMINICA a 29-a de peste an; Ss. Ursula şi îns., m.; Celina; Ilarion, abate
22 L Sf. Ioan Paul al II-lea, pp. *
23 M Sf. Ioan din Capistrano, pr. *
24 M Ss. Anton M. Claret, ep. *; Alois Guanella, pr.,
25 J Ss. Crisant şi Daria, soţi m.; Mina, ostaş m.
26 V Ss. Dumitru, m.; Lucian şi Marcian, m.
27 S Sf. Evarist, pp. m.
28 D † DUMINICA a 30-a de peste an; Ss. Simon şi Iuda, ap.

2. Luna octombrie este luna Sfântului Rozariu și a misiunilor. Vă invităm să ne rugăm împreună Rozariul în biserica noastră înaintea Sfintelor Liturghii. Luna Octombrie este totodată și luna misiunilor. Donațiile pentru susținerea misiunii Arhidiecezei de București din Sololo, Kenia se fac în cutia misionară pe care o găsiți în fața pupitrului sau amvonului.

3. Marți, 2 Octombrie am început novena la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Pentru a urma Novena sau cele 9 Marti se recomandă participarea la Sf. Liturghii, Spovada și Sf. Impărtăsanie, dacă este posibil, și, de asemenea, un mic post sau o mică renunțare. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la biserică pâine, care după ce este binecuvantată se împarte tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a IV-a.

4. După Sf. Liturghie toți elevii sunt așteptați la sala de cateheză pentru o scurtă pregătire religioasă.

5. Duminică, 21 octombrie 2018, are loc procesiunea cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea pe străzile capitalei. Credincioșii, persoanele consacrate, ministranții și preoții sunt rugați să se adune, începând cu ora 13.45, la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti (la intersecţia străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cişmigiu). La ora 14.00 va începe recitarea Sfântului Rozariu, în comun, iar în jurul orei 14.30, toţi cei prezenţi vor porni în procesiune spre Catedrala Sfântul Iosif (str. G-ral Berthelot, 19) purtând în procesiune icoana şi relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. La ora 15.00, în Catedrala Sfântul Iosif se va celebra Sf. Liturghie solemnă, în cinstea Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Categories: Anunturi, Sf Anton