Săptămâna: 22 - 29 Mai 2022

1. Calendarul Săptămânii:
22 D † DUMINICA a 6-a a Paştelui; Ss. Rita din Cascia, călug.; Emil, m.
23 L Sf. Dezideriu, ep. m.
24 M Ss. Fc. Maria, Ajutorul Creştinilor; Donaţian şi Rogaţian, m.
25 M Ss. Beda Venerabilul, pr. înv. *; Grigore al VII-lea, pp. *; Maria Magdalena de'Pazzi, fc. *
26 J † ÎNĂLŢAREA DOMNULUI; Sf. Filip Neri, pr.
27 V Sf. Augustin din Canterbury, ep. *
28 S Sf. Gherman, ep.
29 D † DUMINICA a 7-a a Paştelui; Ss. Paul al VI-lea, pp.; Maxim, ep.

2. Duminică, 22 Mai 2022, în cadrul Sf. Liturghii de la 10.30, un grup de adolescenți și tineri din parohia noastră vor primi Taina Sf. Mir din mâinile Arhiepiscopului mitropolit de București Aurel PERCA. Cu darul Duhului Sfânt acești adolescenți și tineri vor fi confirmați în trăirea și mărturisirea credinței noastre creștine în sânul Bisericii Catolice și lumea de azi. Ne ruga împreună pentru ca ei să devină prin darurile Duhului Sfânt pietre vii ale Bisericii sinodale: instrumente de comuniune, participare și misiune după voința lui Dumnezeu. De asemenea, vă invităm pe toți să participați la Sărbătoare Mirului care va alea loc Duminică, 22 Mai de la orele 10:30. Vă așteptăm cu drag!

3. Marți 15 Martie 2022 am început Trezenă sau cele 13 Marți de Rugăciuni la Sf. Anton de Padova, Sfântul minunilor, patronul spiritual al Bisericii și parohiei noastre. Pentru a urma trezena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sanătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a XI-a.

4. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm. De asemenea, la ieșirea din biserică găsiți Declarația 230 pentru anul fiscal 2021. Toți cei care au lucrat anul trecut puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Trebuie să completați declarația cu datele de identificare a contribuabilului și să semnați în partea de jos. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

5. Luna Mai este în tradiția Bisericii luna închinată Sfintei Fecioarei Maria. Fericită aceea care a crezut că se vor împlini cele spuse ei de Domnul!”. (Luca 1,45) Luna Mai este o luna a florilor dar pentru Biserică este în mod deosebit luna închinată Preasfintei Fecioare Maria. Vă invităm ca în această lună să stăruim în rugăciune pentru încetarea războiului în Ucraina și pentru pacea lumii întregi. Astfel, vă invităm să ne rugăm zilnic Sf. Rozariu și Coronița milostivirii divine.
- Sf. Rozariu înainte de Sfintele Liturghii de seară: de la orele 17:00 ne vom ruga Sf. Rozariu și vom cânta litaniile la Maica Domnului; iar Lunea și Joia imediat după Coronița milostivirii divine de la orele 15:00.
- Zilnic la orele 15:00 ne rugăm Coronița milostivirii divine și litania la milostivirea lui Dumnezeu.
Atât Sf. Rozariu cât și Coronița Milostivirii divine le vom transmite live pe pagina de facebook a parohiei noastre: https://www.facebook.com/sfAntonColentina/.
Vă așteptăm cu drag ca împreună să ne rugăm Reginei păcii pentru ca milostivirea lui Dumnezeu și pacea cerească să ajungă în inimile cât mai multor oameni ca să înceteze cât mai curând orice violență și război. Regina păcii, roagă-te pentru noi!

6. Joi, 26 Mai, celebrăm ÎNĂLŢAREA DOMNULUI, sărbătoare de poruncă: vom celebra două Sfinte Liturghii la orele 10:30 și 18:00. Seara după Sf. Liturghie vom face pregătire pentru Prima Sfântă Împărtășanie a copiilor.

Cristos a înviat!
Adevarat a înviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro