Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 22 - 29 Octombrie 2017

1. Calendarul săptămânii
22 D † DUMINICA a 29-a de peste an; Sf. Ioan Paul al II-lea, pp.
23 L Sf. Ioan din Capistrano, pr. *
24 M Ss. Anton M. Claret, ep. *; Alois Guanella, pr.
25 M Ss. Crisant şi Daria, soţi m.; Mina, ostaş m.
26 J Ss. Dumitru, m.; Lucian şi Marcian, m.
27 V Sf. Evarist, pp. m.
28 S SS. SIMON şi IUDA, ap., PP
29 D † DUMINICA a 30-a de peste an; Ss. Narcis, patriarh de Ierusalim; Felician, m.

2. Duminică, 22 octombrie 2017, este o 91-a Zi mondială a Misiunilor. Colectele de la Sfintele Liturghii sunt destinate Operelor Misionare Pontificale. După Sf. Liturghie va invităm la Cafeaua Antoniană: donațiile vor fi pentru susținerea misiunii Arhidiecezei noastre de București din Sololo, Kenia.

3. Duminică, 22 octombrie 2017, are loc Procesiunea cu relicva Sfântului Ioan Paul al II-lea, papă pe străzile capitalei. După un moment de rugăciune (Rozariul), între orele 14.00 şi 14.30, la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti (intersecţia străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cişmigiu), credincioşii, călugării şi călugăriţele, ministranţii şi preoţii vor porni spre Catedrala Sfântul Iosif purtând în procesiune icoana şi relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. În jurul orei 15.00, în Catedrala Sfântul Iosif se va celebra Sf. Liturghie solemnă.

4. Luna octombrie este luna Sfântului Rozariu și a misiunilor. Vă invităm să ne rugăm împreună Rozariul în biserica noastră înainte de Sfintele Liturghii. Luna Octombrie este totodată și luna misiunilor. Donațiile pentru susținerea misiunii Arhidiecezei noastre de București din Sololo, Kenya - Africa se fac în cutia misionară din fața amvonului sau a pupitrului. De asemenea, la ieșirea din Biserică se găsește “Cutia speranței” pe o sunteți rugați să o luați acasă ca să-i ajutăm pe cei din misiune.

5. În perioada 2 Octombrie - 28 Noiembrie vom face Novena de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Urmează Marțea a IV-a.

6. Duminică, 29 octombrie 2017, începem pregătirile pentru Sacramentul Mirului.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Categories: Anunturi, Sf Anton