Săptămâna:  22 – 29 Septembrie 2019

 1. Calendarul Săptămânii:

  • D DUMINICA a 25-a de peste an; Mauriţiu, ofiţer, şi îns. m.; Silvan, pustnic

23 L Ss. Pius din Pietrelcina, pr. **; Zaharia şi Elisabeta

24 M Sf. Gerard, ep. m.

25 M Ss. Cleofa, ucenicul lui Isus; Sergiu, călug.

26 J Ss. Cosma şi Damian, m. *; Ghedeon

27 V Sf. Vincenţiu de Paul, pr. **

28 S Ss. Venceslau, m. *; Laurenţiu Ruiz şi îns., m. *; Fer. Amalia, m. LN

29 D  DUMINICA a 26-a de peste an; Ss. Mihail, Gabriel şi Rafael, arhangheli

 

2. În timpul anului scolar în parohia noastră catehezele copiilor si a tinerilor se vor desfășura după următorul program:

Duminica după Sf. Liturghie de la orele 10.30:

  • cateheza copiilor: elevii din clasele I-VIII (pe două grupe: clasele I-IV și V-VIII);
  • cateheza tinerilor: pentru toți elevii din clasele IX- XII și pentru orice tânăr de bunăvoință.

 3. Am început înscrierea copiilor pentru Prima Sfântă Impărtășanie.

 4. Ia si citeste! Asa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspiratiile Duhului Sfant si s-a apropiat de cuvantul lui Dumnezeu, de Sf. Scriptură, tot astfel vă indemnăm ca la ieșirea din biserică să luați o carte din biblioteca parohiei noastre.

 5. Marți 17 Septembrie, am început Novena la Sf. Anton de Padova, Sfântul minunilor, patronul Bisericii noastre. Pentru a urma novena sau cele 9 Marti de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sf. Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică jertfă. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a II-a.

6. Duminică, 29 Septembrie este și Ziua Mondială a Migrantilor și a Refugiatilor ( 105-a Zi Mondială a Migrantului și Refugiatului). La nivelul Arhidiecezei de București această zi va fi marcată Sambătă, 28 Septembrie, la orele 10.30 prin celebrarea Sf. Liturghii de către Mons. Miguel Maury Buendia, Nuntiu apostolic în Romania si Republica Moldova. IPS Ioan Robu ne îndeamnă pe toți preoți, persoanele consacrate și credincioși să participăm la această Sf. Liturghie care ne va aduce aminte ca noi toti suntem in trecere prin lumea aceasta. În mesajul sau pentru această zi, Papa Francisc afirmă: ”Așadar, nu este în joc numai cauza migranților, nu este vorba numai despre ei, ci despre noi toți, despre prezentul și despre viitorul familiei umane. Migranții, și în special cei mai vulnerabili, ne ajută să citim „semnele timpurilor”. Prin intermediul lor Domnul ne cheamă la o convertire, să ne eliberăm de exclusivisme, de indiferență și de cultura rebutului. Prin intermediul lor Domnul ne invită să ne recuperăm viața noastră creștină în întregimea sa și să contribuim, fiecare după propria vocație, la construirea unei lumi care răspunde tot mai mult la proiectul lui Dumnezeu”. Întreg mesajul Sf. Parinte pentru această zi poate fi găsit în următorul link:

https://www.magisteriu.ro/mesaj-cu-ocazia-zilei-mondiale-a-migrantilor-2019/

 

Lăudat să fie Isus Cristos!

 

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București

Parohia Sfântul Anton – Colentina

Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;

Tel/Fax. 021/2410785;www.parohiasfanton.ro