Săptămâna 23 - 30 Aprilie 2023

1. Calendarul săptămânii
23 D † DUMINICA a 3-a a Paştelui; Ss. Gheorghe, m.; Adalbert, ep. m.
24 L Ss. Fidel din Sigmaringen, pr. m. *; Maria a lui Cleofa şi Salomea; Egbert, călug.
25 M SF. MARCU, ev.
26 M Sf. Anaclet, pp.
27 J Sf. Zita, fc.
28 V Ss. Petru Chanel, pr. m. *; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr. *; Valeria, m. PP
29 S SF. ECATERINA DIN SIENA, fc. înv., patroană a Europei
30 D † DUMINICA a 4-a a Paştelui; Ss. Pius al V-lea, pp.; Iosif Cottolengo, pr.; Sofia, fc. m.

2. Am început Trezena la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Marți 14 Martie 2023, am început Trezena de rugăciuni. Pentru a urma Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovadă și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și, de asemenea, un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Vă invităm să ne rugăm împreună prin mijlocirea Sf. Anton, sfântul minunilor, atât pentru intențiile personale, cât și pentru încetarea războiului, pentru cei sinistrați, pentru cei bolnavi și ajutorarea familiilor. Credincioșii care doresc să lase un acatist online îl pot trimite următoarea adresă de mail: contact@parohiasfanton.ro. Urmează Marțea a VII-a.

3. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină, pe care vi le recomandăm.

4. Redirecționează 3.5% din impozitul tău către Parohia și Biserica ta Sf. Anton de Padova. Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de ajutor în plus bisericii tale. Într-o perioadă în care fiecare dintre noi e mai atent la cum își gestionează banii, să redirecționezi 3,5% din impozitul anual pe venit poate deveni mai important ca oricând pentru Biserică. Completând formularul 230 fie fizic și adus la Parohie (până la data de 15 mai), fie prin aplicația pusă la dispoziție de Parohie: htps://redirectioneazaimpozit.ro/parohiasfantoncolentina sau scanând codul QR

pe care îl găsiți pe flyerele de la intrare în Biserică, permiți redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Mulțumim frumos și vă asigurăm de rugăciunile noastre! Sfântul Anton de Padova să vă mijlocească tot harul și ajutorul de care aveți mai mare nevoie!

5. Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului pregătește o nouă experiență formativă pentru adolescenți și tineri, prin care vor avea posibilitatea să observe frumusețea sacramentelor preoției și căsătoriei, dar și cum influențează viața de zi cu zi. Pe lângă acestea, organizatorii au în vedere și alte lucruri interesante care le pot îmbunătăți abilitățile personale în activitățile de grup. Evenimentul va avea loc în perioada 11 – 14 mai 2023, în Popești-Leordeni. Data limită pentru înscrieri 23 aprilie. Mai multe detalii despre curs pot fi primite la biroul parohial, iar formularul de înscriere poate fi accesat scanând codul QR de la afișul prezent la avizierul parohial.
Iată și detaliile de care aveți nevoie:
https://cdpt.ro/start-inscrieri-un-nou-curs-formativ-si-interactiv-pentru-tineri/

6. Joi, 27 Aprilie a.c. va avea loc aniversarea celor 140 de ani de la înființarea Arhidiecezei Romano-Catolice de București. În catedrala Sf. Iosif Sf. Liturghie solemnă se va celebra la orele 18:30 și va fi prezidată de IPS Aurel PERCĂ. La sfârșitul Sf. Liturghii se vor prezenta două cărți: ultimul număr al „Pro Memoria” și o cartea a Fericitului Anton Durcovici: “Paladinul Păcii”. La ora 20:00 va avea loc și un concert de muzică sacră. Suntem invitați cu toții la acest moment aniversar.

7. După binecuvântare toți copiii de la Prima Sf. Împărtășanie sunt așteptați la capela de la subsolul Bisericii, iar ceilalți copii, adolescenți și tinerii la sala de cateheză.

Cristos a înviat! Adevărat a înviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro