Anunțuri, Duminică 23 – 30 Ianuarie 2022

1. Calendarul Săptămânii:
23 D † DUMINICA a 3-a de peste an; Ss. Emerenţiana, fc. m.; Ildefons, ep.
24 L Sf. Francisc de Sales, ep. înv. **
25 M CONVERTIREA SF. PAUL, ap.; Sf. Bretanion, ep. de Tomis UP
26 M Ss. Timotei şi Tit, ep. **
27 J Sf. Angela Merici, fc. *
28 V Sf. Toma de Aquino, pr. înv. **; Fer. Olimpia, călug. m.
29 S Sf. Valeriu, ep.
30 D † DUMINICA a 4-a de peste an; Sf. Martina, m.

2. În fiecare a treia Duminică din an celebrăm în Biserica noastră Duminica Bibliei, instituită de Papa Francisc prin scrisoarea apostolică Aperuit illis: „o chemare pentru a-L asculta pe Dumnezeu în Cuvântul Său, știind, în același timp, că Sfânta Scriptură este și istoria mântuirii noastre”. Astfel, Duminică 23 Ianuarie 2022, în mod deosebit prin Sfântă Liturghie solemnă de la orele 10:30 vom celebra Duminica Bibliei. De asemenea, catehezele și adorația euharistică pe care o vom face de la orele 17:00 – 18:00 în Biserica noastră vor marca această Duminică dedicată Sf. Scripturi sau Bibliei.

3. Continuăm binecuvântarea caselor sau a locuințelor: "Pace acestei case!" (Luca 10,5) cu reprogramările. NB: Credincioșii care nu sunt înscriși în parohie sau care și-au schimbat locuința sunt rugați să anunțe la biroul parohial. Cei care nu pot în ziua programată sau doresc numai după o anumită oră sunt rugaţi să anunțe și să se reprogrameze. Sfințirea casei nu este legată de plata cultului sau a simbriei. Cultul sau simbria în Arhidieceză este de 1% din venitul total al salariaților din familie pe un an. Vă mulțumim!

4. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină pe care vi le recomand. Reamintesc de abonamentele la Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton.

5. După binecuvântare copii sunt așteptați pentru pregătire la capela Bisericii, iar adolescenții și tinerii de la Mir la sala de cateheza.

6. Ia si citește! Așa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspirațiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă îndemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre. Pentru această duminică vă prezentăm și vă propunem tot trei cărți:
- Prima carte: Pelerinul rus. Deoarece suntem in timpul Octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor vă recomandăm o carte a spiritualității bizantine, Pelerinul Rus. Pelerinul rus a călătorit cu traista în spate, toiagul în mână și inima plină de iubire pentru întreaga creație, precum Sfântul Francisc, in căutarea rugăciunii continue. Vă invităm să călătoriți și să descoperiți împreună cu el rugăciunea continuă: trăind aerul, priveam cu duhul în inimă și ziceam: Doamne Isuse Cristoase, dându-l afară, ziceam: miluiește-mă!
- A doua carte: Dacă doriți să aveți un prieten, bun, înțelept, înțelegător, cu simțul umorului cu care să discutați zilnic în gând, vi-l recomandăm pe Papa Francisc cu cartea: Cuvinte pentru inimă, minte și mers împreună.
- A treia carte, Numele trandafirului de Umberto Eco. Este o povestire istorică, dar și o anchetă pentru găsirea criminalului, având loc într-o mănăstire italiană în anul 1327. Elemente de semiotică, analiză biblică, studii medievale și teorie literară se adaugă ficțiunii. Vă va ține cu sufletul la gură și vă va încântă cu erudiția, inteligența și credința personajelor principale.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro