Anunțuri, Duminică 23 Mai 2021

1. Calendarul Săptămânii:
23 D † COBORÂREA SF. DUH (RUSALIILE) Sf. Dezideriu, ep. m.
24 L Sf. Fc. Maria, Maica Bisericii **; Donaţian şi Rogaţian, m.
25 M Ss. Beda, pr. înv. *; Grigore al VII-lea, pp. *; Maria Magdalena de'Pazzi, fc. *
26 M Sf. Filip Neri, pr. ** R.
27 J Sf. Augustin din Canterbury, ep. *
28 V Sf. Gherman, ep. R.
29 S Ss. Paul al VI-lea, pp.*; Maxim, ep. R.
30 D † PREASFÂNTA TREIME; Ss. Ferdinand, rege; Ioana d'Arc, fc.

2. Luni, 24 Mai 2021, a doua zi de Rusalii, celebrăm sărbatoarea Sf. Fc. Maria, Maica Bisericii. Vom celebra două Sfinte Liturghii la orele 10:30 și seara la 18:00.

3. Luna Mai este luna florilor dar totodată este luna închinată în mod deosebit Preasfintei Fecioare Maria. Vă invităm să stăruim în rugăciunea pe care am început-o anul trecut o dată cu venirea pandemiei intitulată “Coroana Rozariului împotriva coronavirusului”. Astfel, zilnic de la orele 15:00 ne vom ruga Coronița milostivirii divine, iar seara înainte de Sfintele Liturghii ne vom ruga de la orele 17:00 Sf. Rozariu și vom cânta litaniile la Maica Domnului. Lunea și Joia imediat după Coronița milostivirii divine de la orele 15:00 vom continua cu Sf. Rozariu. Atât coronița Milostivirii divine cât și Sf. Rozariu le vom transmite live pe pagina de facebook a parohiei noastre: https://www.facebook.com/sfAntonColentina/. Vă invităm pe toți să vă uniți cu noi în rugăciune pentru a implora ajutorul și milostivirea divină.

3. Am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Foile pentru rugăciuni le găsiți la intrarea în Biserică. Pentru a urma cele 13 Marti se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtăsanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică renunțare. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată la sfârșitul Liturghiei și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

4. Ia si citeste! Asa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspiratiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă îndemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre.

5. După binecuvântarea finală de la Sf. Liturghie de la orele 10:30 toți copiii de la prima Sf. Împărtășanie, ceilalți copiii, adoleșcenți și tineri sunt invitați pentru câteva momente în fața bisericii.

6. Coriștii sunt rugați să participe după Sf. Liturghie de la orele 10.30 la repetițiile la cor pentru hram.

Lăudat să fie Isus Cristos! In veci! Amin.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro