Duminică, 23 - 30 octombrie 2022
1. Calendarul săptămânii
23 D † DUMINICA a 30-a de peste an; Sf. Ioan din Capistrano, pr.
24 L Ss. Anton M. Claret, ep. *; Alois Guanella, pr.
25 M Ss. Crisant şi Daria, soţi m.; Mina, ostaş m.
26 M Ss. Dumitru, m.; Lucian şi Marcian, m.
27 J Sf. Evarist, pp. m.
28 V SS. SIMON şi IUDA, ap.
29 S Ss. Narcis, patriarh de Ierusalim; Felician, m.
30 D † DUMINICA a 31-a de peste an; Sf. Gerard de Potenza, ep.

2. Duminică, 23 octombrie 2022 celebrăm cu întreaga Biserică Catolică Ziua Mondială a Misiunilor cu tema: "Îmi veţi fi martori" (Fap 1,8). Colecta este pentru Operele Misionare Pontificale.

- Luna octombrie este în Biserica Catolică mai ales luna Sfântului Rozariu și luna misiunilor. Vă invităm să ne rugăm zilnic Rozariul și totodată să luați acasă “Cutia speranței” adică acea cutie misionară în care adunăm caritatea noastră pentru întrajutorarea misiunilor Arhidiecezei din Kenia: Turbi și Hurry Hills. Cutia o găsiți la intrarea în Biserică.

- De la orele 12:00 ne vom ruga în Biserică Sf. Rozariu pentru pace împreună cu toți copiii, adolescenții și tinerii din parohia noastră. Invităm părinții, bunicii și toți credincioșii de bunăvoință să se alăture și să participe la această inițiativă. Mulțumim anticipat tuturor!

- Duminică 30 octombrie organizăm “Cafeaua antoniană” pentru misiuni. Împreună putem face mai mult bine!

3. Marți,18 Octombrie 2022, am început Novena sau cele 9 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul spiritual al Bisericii noastre. Pentru a urma Novena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

4. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomandăm.

5. Luni, 24 octombrie când se împlinesc 8 luni de la invazia Rusiei in Ucraina, în fata Ambasadei Ucrainei din București, intre 17:30-18:30, Caritas București va organiza evenimentul "Un milion de stele" in semn de solidaritate pentru persoanele afectate de sărăcia cauzată de război. Vă invităm alături de noi! Peste 7 milioane de persoane s-au refugiat în alte zone din Ucraina sau țări din Europa. La nivel mondial peste 100 milioane de oameni au avut de suferit din cauza faptului că grâul și porumbul din Ucraina nu a putut fi exportat.

6. Dragi adolescenți și tineri, Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului vă invită în perioada 3-6 noiembrie 2022 la un curs de formare inedit prin care veți avea posibilitatea să aprofundați importanța și frumusețea în viața creștină a sacramentelor spovezii și ungerii bolnavilor. Cu siguranță cursul nu va urma o formă clasică pentru formare dar va include și multe surprize noi. Data limită pentru înscrieri va fi luni seară, 24 octombrie 2022. Mai multe detalii despre curs și cum vă puteți înscrie veți găsi la avizier, accesând codul QR atașat.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro