Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; RO - 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro


Săptămâna: 23 – 30 Septembrie 2018

1. Calendarul săptămânii
23 D † DUMINICA a 25-a de peste an; Ss. Pius din Pietrelcina, pr.; Zaharia şi Elisabeta
24 L Sf. Gerard, ep. m.
25 M Ss. Cleofa, ucenicul lui Isus; Sergiu, călug.,
26 M Ss. Cosma şi Damian, m. *; Ghedeon
27 J Sf. Vincenţiu de Paul, pr. **
28 V Ss. Venceslau, m. *; Laurenţiu Ruiz şi îns., m. *; Fer. Amalia, m.
29 S SS. MIHAIL, GABRIEL ŞI RAFAEL, arhangheli
30 D † DUMINICA a 26-a de peste an; Ss. Ieronim, pr. înv.; Grigore Luminătorul, ep.

2. Sâmbătă, 22 Septembrie a.c., la Nisiporeşti (jud. Neamţ), va fi beatificată Veronica Antal (1935-1958), o tânără româncă, terţiară franciscană, al cărei martiriu pentru credinţă a fost recunoscut de papa Francisc la 26 ianuarie 2018, în cadrul unei sfinte Liturghii pontificale oficiate la orele 11.00, în biserica romano-catolică "Adormirea Maicii Domnului".

3. Colecta de Duminică, 23 Septembrie a.c. este pentru Ucraina. "Confederaţia Caritas România a solicitat Conferinţei Episcopilor din România organizarea unei colecte speciale în spirit de solidaritate cu oamenii care suferă din cauza războiului din Ucraina. Ţara vecină se confruntă de mai mulţi ani cu o criză umanitară severă, cauzată de războiul civil. Din cauza violenţelor, peste 1,3 milioane de oameni au fost forţaţi să-şi părăsească locuinţele şi localităţile lor şi să-şi găsească un refugiu într-o zonă mai sigură. În zona de război trăiesc şi multe persoane în vârstă care nu au posibilitatea să se mute în altă parte, fiind nevoiţi să asiste neputincioşi la ororile războiului.

4. Sâmbătă, 29 septembrie 2018, începând cu ora 14:00, la Oratoriul Leonardo Murialdo, Popești-Leordeni, va avea loc Deschiderea Anului Pastoral 2018-2019 pentru tineri. Sunt invitați să participe toți adolescenții și tinerii din parohie. 

5. Marți, 2 Octombrie începem novena la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Pentru a urma Novena sau cele 9 Marti se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Impărtăsanie, dacă este posibil, și de asemenea un mic post sau o mică renunțare. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la biserică pâine, care este binecuvantată si apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

5. Toți copiii sunt așteptați după Sf. Liturghie la sala de cateheză.


Lăudat să fie Isus Cristos!

Categories: Anunturi, Sf Anton