Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; RO - 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 24 Aprilie – 1 Mai 2016

1. Calendarul Săptămânii:
24 D + DUMINCA A 5 A A PAȘTELUI; Ss. Fidelis din Sigmaringen; Maria a lui Cleofa și Salomea; Egbert, călug.
25 L SF. MARCU, ev.
26 M pp.Sf. Anaclet, pp.
27 M Sf. Zita, fc.
28 J Ss. Petru Chanel, pr. m.; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr.; Valeria, m.
29 V SF. ECATERINA DIN SIENA, fc. înv., patroană a Europei
30 S Ss. Pius al V-lea, pp. *; Iosif Cottolengo, pr.; Sofia, fc. m.
1D † DUMINICA a 6-a a Paştelui; Ss. Iosif Muncitorul *; Ieremia, profet

2. Duminică, 24 aprilie, la inițiativa papei Francisc în întreaga Biserică Catolică din Europa se va organiza o Colectă specială pentru Ucraina.

3. Marți, 26 Aprilie, este a șaptea zi de Marți din cadrul Trezenei (13 Marți de rugăciune) la Sf. Anton de Padova, patronul Bisericii noastre.

4. Miercuri, 27 aprilie 2016, se împlinesc 133 de ani de la înființarea Arhidiecezei Romano-Catolice de București. Cu această ocazie, în Catedrala Sf. Iosif, la ora 10.30 se va celebra o Sfântă Liturghie solemnă, prezidată de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, iar de la ora 11.30, va avea loc un Simpozion dedicat martirilor Arhidiecezei din perioada comunistă. În cadrul Simpozionului, vor fi evocate figurile Fericiţilor Vladimir Ghika, Anton Durcovici pr. Eugen Francisc Xaveriu Haider şi a sorei Clementine Mayer – la comemorarea a 60 de ani de la moartea lor martirică în închisorile comuniste. Suntem invitați cu toții la acest moment de sărbătoare.

5. După Sf. Liturghie elevii parohiei sunt așteptați la sala de cateheză pentru pregătirea religioasă. Copiii de la Prima Sf. Împărtășanie sunt așteptați la capela Bisericii.

6. Puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 2% din impozitul anual pe venit. Trebuie doar să completați Declarația 230 cu datele de identificare a contribuabilului și semnătura în partea de jos. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.


Cristos a înviat!

Categories: Anunturi, Sf Anton