Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; RO - 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 24 Iunie – 1 Iulie 2018

1. Calendarul săptămânii
24 D † NAŞTEREA SF. IOAN BOTEZĂTORUL
25 L Sf. Wilhelm, abate
26 M Ss. Ioan şi Paul, m.; Josemaria Escriva, pr.
27 M Sf. Ciril din Alexandria, ep. înv. *
28 J Sf. Irineu, ep. m. **,
29 V † SS. PETRU ŞI PAUL, ap.; Emma
30 S Primii Sfinţi Martiri din Roma *
1 D † DUMINICA a 13-a de peste an; Sf. Aron, fratele lui Moise

2. Luna Iunie este închinată cultului Inimii Preasfinte a lui Isus. Înainte de Sfintele Liturghii de seară, ne rugăm împreună Sfântul Rozariu și litania la Inima lui Isus. Vă așteptăm cu drag la această devoțiune populară.

3. Vineri, 29 Iunie 2018, Sfintii apostoli Petru si Paul, sărbătoare de poruncă. În biserica noastră celebrăm două Sfinte Liturghii la orele 10.30 și 18.00. Colecta se numește Obolul Sf. Petru.

4. La ieșirea din Biserică mai găsiți Declarația 230 prin care puteți dona pana la 2% din impozitul anual pe venit. Depunerea delcarațiilor a fost prelungită pană pe 25 Iulie a.c. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

5. Arhiepiscopia Romano-Catolică de București a organizat la Muzeul Național de Artă al României o expoziție cu desene ale Fericitului Vladimir Ghika. Vizitând-o „vom fi introduși într-o lume imaginară, fantastică, o lume plină de mister, încărcată cu credință și har dumnezeiesc, puse în slujba Bisericii, în slujba aproapelui și a țării sale, România”, a declarat Anna Mária Orbán, curatorul expoziției. Știm că Fericitul Vladimir Ghika a desenat pentru a ilustra cărți despre caritatea creștină dar și pentru a oferi miniaturile sale la tombole de caritate. Tocmai de aceea expoziția este „in spiritu caritatis” și spiritul carității este cel emanat de aceste desene. Nu întâmplător printre obiectele expuse este și Relicva din Coroana de Spini a Mântuitorului – purtată peste tot de Mons. Ghika. Expoziția se poate vizita de miercuri până duminică, de la ora 10.00 la ora 18.00

Lăudat să fie Isus Cristos!

Categories: Anunturi, Sf Anton