Săptămâna: 24 - 31 Mai 2020

1. Calendarul săptămânii
24 D † DUMINICA a 7-a a Paştelui, Ss. Fc. Maria, Ajutorul Creştinilor; Donaţian şi Rogaţian, m.
25 L Ss. Beda Venerabilul, pr. înv. *; Grigore al VII-lea, pp. *; Maria Magdalena de Pazzi, fc. *
26 M Sf. Filip Neri, pr. **
27 M Sf. Augustin din Canterbury, ep. *
28 J Sf. Gherman, ep.
29 V Sf. Maxim, ep.
30 S Ss. Ferdinand, rege; Ioana d'Arc, fc., PP
31 D † COBORÂREA SF. DUH (RUSALIILE); Vizita Sf. Fc. Maria; Sf. Petronela, fc. m.

2. Coroana Rozariului împotriva Coronavirusului: În această perioadă încercare pentru noi toți datorită epidemiei de Coronavirus ne rugăm în fiecare zi în biserica noastră Coronița Milostivirii divine și Sf. Rozariu la orele 15:00 și transmitem live pe pagina de facebook a parohiei noastre (https://www.facebook.com/sfAntonColentina/). Vă invităm pe toți să vă uniți de acasă cu noi în rugăciune pentru a implora ajutorul și milostivirea divină.

3. Luna Mai, luna florilor, este închinată Sfintei Fecioare Maria. În fiecare seară, înainte de Sf. Liturghii ne rugăm și cântăm litaniile la altarul Maicii Domnului.

4. Marți, 17 Martie 2020, am început Trezena/13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii. Urmează Marțea a XI-a.

5. La intrarea în Biserică găsiți Declarația 230 prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia.

6. Din data de 15 Mai se poate veni la Biserică și participa la Sfintele Liturghii, dar trebuie să se respecte precauțiile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Sf. Liturghii se celebrează în aer liber cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane, respectând următoarele reguli privind accesul în lăcașele de cult, distanța minimă de siguranță și măsuri sanitare specifice pentru desfașurarea activităților religioase.

1. Reguli privind accesul și desfășurarea activităților:

- Accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat se va face limitat, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane.

- Nu se va permite accesul credincioșilor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

- La intrarea în lăcașul de cult sau în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat, persoanele sunt obligate să-și dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, pus la dispoziție de organizatorii evenimentului religios.

- Se vor plasa, la loc vizibil, anunțuri scrise privind regulile de distanțare fizică și cele de acces în lăcașurile de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat.

- Activitățile religioase în interiorul lăcașelor de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat se desfășoară cu participarea unui număr de maximum 16 persoane.

- În interiorul lăcașelor de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul.

- Slujbele care se vor oficia de către personalul de cult, în aer liber, se vor desfășura cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane.

- Slujbele religioase desfășurate în spații publice, în exteriorul lăcașurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice.

2. Măsuri sanitare specifice:

- În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult care intră în contact cu credincioșii, acestea se vor dezinfecta după fiecare utilizare.

- Se vor dezinfecta periodic, o dată la 4 ore, obiectele sau suprafețele frecvent atinse (de exemplu, mânerele ușilor, balustrade, scaune).

Cristos s-a înălțat! Adevărat s-a înălțat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro