Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785;www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 24 - 31 Martie 2019

1. Calendarul Săptămânii:
24 D † DUMINICA a 3-a din Post; Ss. Ecaterina a Suediei, călug.; Oscar Romero, ep., m.
25 L † BUNA-VESTIRE; Sf. Dismas
26 M Sf. Emanuel, m.
27 M Sf. Rupert, ep.
28 J Fer. Renata, m.
29 V Sf. Eustasie, ep.
30 S Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.
31 D † DUMINICA a 4-a din Post; Sf. Beniamin, diacon m.

2. Luni, 25 Martie 2019, celebrăm sărbătoarea BUNA-VESTIRE. În Biserica noastră vom celebra două Sf. Liturghii: la orele 10:30 și 18:00.

3. Marți, 19 Martie 2019, am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Acatistele pentru trezeză le găsiți la ieșirea din Biserică. Pentru a urma cele 13 Marti de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică jerfă. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată la sfârșitul Sf. Liturghii și apoi împărțită tuturor, în special săracilor.

4. În timpul Postului mare în Biserica noastră ne rugăm Calea Sfintei Cruci în zilele de Miercuri și Vineri, la sfârșitul Sfintei Liturghii de la orele 18:00. Vă învităm să ne rugăm împreună în Biserică și să parcurgem în aceste zile de har ale Postului Mare drumul pătimirilor Mântuitorului nostru Isus Cristos.

5. 24 de ore pentru Domnul. Această acțiune pastorală începe Vineri 29 Martie și are ca tema: „Nici eu nu te condamn!” (In 8,11). Fiind o inițiativă ce privește întreaga Biserică Catolică ne vom îndrepta și noi prin rugăciune, adorație euharistică și prin participarea la Sfintele Sacramente spre izvorul bogat al milostivirii divine! În parohia noastră Vineri seară de la orele 17:00 - 18:00 vom face Adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament, apoi Sf. Liturghie și Calea Sf. Cruci. Sâmbătă, 30 Martie 2019, la orice oră din zi, preoții vor fi la dispoziția credincioșilor pentru Sacramentul Spovezii; În Catedrala “Sf. Iosif” din București, Sâmbătă, 30 martie 2019, începând cu ora 19.30 până Duminică, 31 martie 2019, ora 6.45 tinerii și adolescenții din parohiile bucureștene și din împrejurimi, însoțiți de preoți și persone consacrate vor anima o „Veghe pe timpul nopții”, în fața Preasfântului Sacrament, prin rugăciuni și meditație, prin cântece și tăcere! Va fi și ocazie pentru Sfânta Spovadă!

6. Duminică, 31 Martie 2019, pr. Eugen Blaj, director al Operelor Misionare Pontificale în Romania va veni în parohia noastră pentru o animare misionară. După Sfânta Liturghie de la orele 10.30, părintele va ține o cateheza tuturor copiilor și tinerilor despre copilăria misionară. Cu această ocazie vom organiza și “Cafeaua antoniană” pentru susținerea misiunii Arhidiecezei Romano-Catolice de București din Kenia, Africa. Vă invit pe toți la implicare și colaborare.

7. După Sf. Liturghie toți copiii de la Prima Sf. Împărtășanie sunt așteptați în Biserică, adolescenții și tinerii sunt așteptați la sala de cateheză, iar ceilalți elevi la capela Bisericii.

- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

Categories: Anunturi, Sf Anton