Anunțuri, Duminică 24 - 31 Octombrie 2021

1. Calendarul Săptămânii:
24 D † DUMINICA a 30-a de peste an; Ss. Anton M. Claret, ep.; Alois Guanella, pr.
25 L Ss. Crisant şi Daria, soţi m.; Mina, ostaş m.
26 M Ss. Dumitru, m.; Lucian şi Marcian, m.
27 M Sf. Evarist, pp. m.
28 J SS. SIMON şi IUDA, ap.
29 V Ss. Narcis, patriarh; Felician, m.
30 S Sf. Gerard de Potenza, ep.
31 D † DUMINICA a 31-a de peste an; Sf. Alfons Rodriguez, călug.

2. Duminica 24 Octombrie celebrăm a 95-a Zi Mondială a Misiunilor în Biserica Catolică. Mesajul Sf. Părinte papa Francisc pentru această zi are ca temă: "Nu putem să nu vorbim despre ceea ce am văzut şi am auzit" (Fap 4,20). Fiind luna octombrie, lună închinată Sfântului Rozariu vă invit pe toți, în special pe copii, să ne rugăm împreună Sf. Rozariu de la orele 17:00 pentru misiuni și misionari. Colecta din această Duminică este pentru Operele Misionare Pontificale.

3. Marți, 21 Septembrie 2021, am început Trezena sau 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul spiritual al Bisericii noastre. Pentru a urma trezena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sanătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

4. Am început înscrierile pentru Taina Sfântului Mir. Toți adolescenții și tinerii din parohia noastră ca nu au primit acest sacrament sunt invitați să se înscrie pentru primirea acestei taine a credinței noastre creștine. Din această toamnă începem pregătirile catehetice, urmând ca anul viitor să celebrăm această „sărbătoare a Rusaliilor” în parohia noastră. De asemenea, persoanele adulte sau chiar în vârstă care n-au primit până acum acest har sunt rugate să se anunțe la sacristie sau la biroul parohial.

5. După binecuvântarea finală copiii, adolescenții și tinerii sunt rugați să participe la catehezele destinate lor.

6. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomand. De asemenea, la intrarea găsiți si calendarele bisericești de perete.

Lăudat să fie Isus Cristos! În vecii vecilor! Amin.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro