Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; RO - 022793 - Bucureşti, Sector 2; Tel/Fax. 021/2410785;www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 25 Februarie – 4 Martie2018
1. Calendarul Săptămânii:
25 D † DUMINICA a 2-a din Post; Sf. Cezar, medic
26 L Sf. Alexandru, ep.
27 M Sf. Gabriel al Maicii Îndurerate, călug.
28 M Sf. Roman, abate; Fer. Antonia, călug.
Martie
1 J Sf. Albin, ep.
2 V Sf. Angela a Crucii, călug.,
3 S Ss. Cunegunda, împ.; Marin, ostaş m.
4 D † DUMINICA a 3-a din Post; Sf. Cazimir, rege; Fer. Ioan-Anton Farina, ep.

2. În timpul Postului mare în Biserica noastră ne vom ruga Calea Sfintei Cruci în zilele de Vineri, la sfârșitul Sfintei Liturghii de la orele 18:00, și Duminică de la orele 17:30. Va învităm să parcurgem împreună în aceste zile drumul pătimirilor Mântuitorului nostru Isus Cristos.

3. Am reluat pregătirile pentru Taina Sf. Mir. Pregătirea catehetică va avea loc Sambăta la sala de cateheză începând cu orele 15:00. Am început încrierile copiilor pentru Prima Sf. Împărtășanie. După Sf. Liturghie de la orele 10.30 toții copiii sunt asteptați la sala de cateheză. 

4. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunile la Preasfânta Inimă a lui Isus și la Inima Neprihănită a Mariei. Vineri, vom vizita bolnavii și persoanele în vârstă din parohia noastră, iar seara de la orele 17.00 vom face Adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament.

5. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Mesagerul Sf. Anton și totodată Declarația 230 prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 2% din impozitul anual pe venit. Trebuie completate doar datele de identificare a contribuabilului și semnătura în partea de jos. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia Sf. Anton de Padova.

6. Sâmbătă, 3 martie 2018, în Aula Magna a Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Tereza” din București (str. G-ral Berthelor, nr. 19), între orele 10.30-12.30, va avea loc un Curs de formare liturgică pentru lectori. Cursul are ca temă „Fericit cel care citește” (Ap 1,3) şi se adresează lectorilor din parohiile romano-catolice din București și din vecinătatea capitalei. La acest curs sunt așteptați lectorii care au deja o experiență în proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu, dar și viitorii lectori care doresc să exercite acest minister. Temele principale ale cursului: 1. Rolul lectorului în celebrările liturgice; 2. Cunoașterea și proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu în Biserică; 3. Formarea liturgică și viața spirituală a lectorului. Invit pe toți lectorii parohiei noastre să participe la acest curs de formare.

7. Scoala credinței ARCB, Pastorația universitară ARCB, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, MCL – Miscarea Creștină a Lucrătorilor organizeaază dezbateri pe teme de Doctrină Socială a Bisericii: 3 Martie 2018 - A trăi în comunitate; 10 Martie 2018 - Persoana umană; 17 Martie 2018 – Familia; 14 Aprilie 2018 - Ocrotirea creației; 21 Aprilie 2018 - Munca și asocierea; 28 Aprilie 2018 - Propuneri de acțiune. Dezbaterile vor avea loc Sâmbata de la orele 15.00 la 18.00 în Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, clădirea de langă Biserica Sf. Tereza, Sos Olteniței, nr 7, București.

8. Cu ocazia aniversării a 5 ani de la Beatificarea Mons. Vladimir Ghika se organizează un pelerinaj pe urmele Fericitului Vladimir Ghika în Franța. Pelerinajul este programat între 1-10 iunie. Mai multe informații găsiți pe afișul de la ieșirea din Biserica.

- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

Categories: Anunturi, Sf Anton