Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115;
022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 25 Septembrie - 2 Octombrie 2016

1. Calendarul Săptămânii:
25 D † DUMINICA a 26-a de peste an; Ss. Cleofa, ucenicul lui Isus; Sergiu, călug.
26 L Ss. Cosma şi Damian, m. *; Ghedeon
27 M Sf. Vincenţiu de Paul, pr. **
28 M Ss. Venceslau, m. *; Laurenţiu Ruiz şi îns., m. *; Fer. Amalia, m.
29 J Ss. Mihail, Gabriel şi Rafael, arhangheli
30 V Ss. Ieronim, pr. înv. **; Grigore Luminătorul, ep.
1 S Ss. Tereza a Pruncului Isus, fc. înv. **; Roman Melodul, diacon
2 D † DUMINICA a 27-a de peste an; Ss. Îngeri Păzitori **

2. În perioada 20 Septembrie - 15 Noiembrie are loc Novena de rugăciuni la Sf. Anton de Padova. Urmează Marțea a II-a. Cinstitorilor Sf. Anton li se recomandă, în măsura posibilităților, să participe în fiecare zi de Marți la Sfânta Liturghie, să se spovedească și să se împărtășească, să facă o mică mortificare, o mică jertfă sau post, să aducă pâine la Biserică, care va fi binecuvântată la sfârșitul rugăciunilor și apoi se va împărți tuturor, mai ales săracilor.

3. În perioada 28 septembrie – 6 noiembrie 2016, se va desfășura în București cea de-a 2-a ediție a Campaniei Internaționale 40 de Zile Pentru Viață. Această acțiune are la bază rugăciunea, postul și veghea pașnică în stradă pentru încetarea uciderii copiilor nenăscuți. Știm că în calitate de creștini avem obligația de a ne angaja în apărarea vieții, luptând pentru demnitatea și drepturile fiecărei ființe umane încă din momentul conceperii sale. Prezența în stradă este o mărturie a credinței noastre de fii ai lui Dumnezeu, Cel care creează și dăruiește viața; este un act de sensibilizare și responsabilizare a întregii societăți asupra faptului că viața este sacră și fiecare om are dreptul să trăiască, iar copilul nenăscut este om, este un frate de-al nostru pe care îl vom întâlni pe stradă, în școală sau în biserică. Veghea pașnică în stradă, aceasta se va desfășura în București, la intersecția Bd-lui Dimitrie Cantemir cu Bd-ul Mărășești, din 28 septembrie până în 6 noiembrie, de la orele 7.00 la 19.00. Pentru buna organizare și desfășurare a veghii din stradă suntem rugați să ne trecem pe listele de la ieșirea din Biserica.

4. Sâmbătă, 1 octombrie, Sf. Tereza a Pruncului Isus și hramul Bisericii de pe Șos. Olteniței, nr 3-5. Sf. Liturghie a hramului va avea loc la orele 11.00.

5. Luna octombrie este luna Sfântului Rozariu. Vă invităm să ne rugăm împreună Rozariul în biserica noastră, la orele 17.20, înainte de Sfintele Liturghii de seară.

6. Luna Octombrie este și luna misiunilor. Donațiile pentru misiunea Arhidiecezei noastre de București din Kenia, Sololo, se fac în cutia misionară pe care o găsiți la picioarele Sf. Fecioare Maria.

7. În parohia noastră, Sâmbăta la orele 16.00 are loc cateheza tinerilor, iar Duminica după Sf. Liturghii, cateheza copiilor din clasele I-VIII.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Categories: Anunturi, Sf Anton