Săptămâna: 26 Aprilie – 3 Mai 2020

1. Calendarul săptămânii
26 D † DUMINICA a 3-a a Paştelui; Sf. Anaclet, pp.
27 L Sf. Zita, fc.
28 M Ss. Petru Chanel, pr. m. *; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr. *; Valeria, m.
29 M SF. ECATERINA DIN SIENA, fc. înv., patroană a Europei
30 J Ss. Pius al V-lea, pp. *; Iosif Cottolengo, pr.; Sofia, fc. m.,
1 V Ss. Iosif Muncitorul *; Ieremia, profet
2 S Ss. Atanasie, ep. înv. **; Antonin din Florenţa, ep.
3 D † DUMINICA a 4-a a Paştelui; Ss. Filip şi Iacob, ap.

2. Luni 27 aprilie se împlinesc 137 de ani de la înființarea ARCB, iar noi vom marca acest moment cu o Sf. Liturghie celebrata in Catedrala, la orele 10,30, transmisă pe Maria TV si www.catedralaonline.ro. IPS Aurel Percă să ”participăm” la acest moment deosebit si la aceasta celebrare solemnă.

3. Coroana Rozariului împotriva Coronavirusului: În această perioadă de mare încercare pentru noi toți datorită epidemiei de Coronavirus ne rugăm în fiecare zi în biserica noastră Coronița Milostivirii divine și Sf. Rozariu la orele 15:00 și transmitem live pe pagina de facebook a parohiei noastre (https://www.facebook.com/sfAntonColentina/). Vă invităm pe toți să vă uniți de acasă cu noi în rugăciune pentru a implora ajutorul și milostivirea divină.Vineri vom începe luna Mai, luna florilor, lună este închinată Sfintei Fecioare Maria. În fiecare seară, înainte de Sfintele Liturghii vom cânta litaniile la altarul Maicii Domnului și ne vom ruga și cele două rugăciuni la Fecioara Maria propuse de papa Francisc pentru luna mai.

4. Pregătirea copiilor pentru Prima Sf. Împărtășanie în această perioadă va fi online.

5. Marți, 17 Martie 2020, am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Urmează Marțea a VII-a.

6. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunile la Preasfânta Inimă a lui Isus și la Inima Neprihănită a Mariei. Vineri vom face adorație euharistică, la sfârșitul Sf. Liturghii la orele 18.00.

7. La intrarea în Biserică găsiți Declarația 230 prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia.

8. În această perioadă de dificiliă datorită epidemiei de Coronavirus transmitem live pe pagina de facebook a parohiei noastre Sf. Liturghii și devotiunile din Biserica noastră. Programul liturgic parohial este neschimbat. (https://www.facebook.com/sfAntonColentina/).


Cristos a inviat!
Adevarat a inviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro