Săptămâna: 26 Iulie – 2 August 2020

1. Calendarul săptămânii
26 D † DUMINICA a 17-a de peste an; Ss. Ioachim şi Ana; Bartolomea Capitano, călug.
27 L Ss. Pantelimon, medic m.; Natalia şi îns., m.,
28 M Sf. Victor I, pp. m.
29 M Ss. Marta **; Lazăr şi Maria, fraţi
30 J Sf. Petru Crisologul, ep. înv. *
31 V Sf. Ignaţiu de Loyola, pr. **
1 S Sf. Alfons M. de Liguori, ep. înv. **
2 D † DUMINICA a 18-a de peste an Ss. Eusebiu de Vercelli, ep.; Petru Iulian Eymard, pr. (Porţiuncula)

2. Coroana Rozariului împotriva Coronavirusului: În această perioadă încercare pentru noi toți datorită epidemiei de Coronavirus ne rugăm în fiecare zi în biserica noastră Coronița Milostivirii divine și litania lauretană la orele 15:00 și transmitem live pe pagina de facebook a parohiei ( https://www.facebook.com/sfAntonColentina/). Vă invităm pe toți să vă uniți cu noi în rugăciune pentru a implora ajutorul și milostivirea divină.

3. Duminică, 2 August este PORȚIUNCULA. De la mijlocul zilei precedente și Duminică toată ziua credincioșii pot dobândi indulgența plenară (o singură dată), în condițiile prescrise de Biserică: Vizitarea unei biserici; Spovada și Sf. Împărtăşanie; recitarea rugăciunilor: Crezul, Tatăl nostru şi cel puţin o rugăciune după intenţia Sfântului Părinte Papa (de exemplu Tatăl nostru, Bucură-te Marie, Slavă Tatălui etc.).

4. La intrarea în Biserică găsiți revistele Actualitatea Creștină pe care vi le recomandăm.

5. Din data de 15 Mai se poate veni la Biserică și participa la Sfintele Liturghii, dar trebuie să se respecte precauțiile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. La participarea Sf. Liturghii care se celebrează în aer liber se cere menținerea distanței de 1,5 m între persoane; pentru participarea la Sfintele Liturghii care se celebrează în Biserică, se cere menținerea distanței de 2 m între persoane și purtarea măștii.

Laudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro