Săptămâna:  26 Mai – 2 Iunie 2019

  1. Calendarul Săptămânii:

26 D † DUMINICA a 6-a a Paştelui; Sf. Filip Neri, pr.

27 L Sf. Augustin din Canterbury, ep. *

28 M Sf. Gherman, ep.

29 M Sf. Maxim, ep.

30 J † ÎNĂLŢAREA DOMNULUI; Ss. Ferdinand, rege; Ioana d’Arc, fc.

31 V VIZITA SF. FC. MARIA; Sf. Petronela, fc. m.

1   S Sf. Iustin, filozof m. **

2   D  † DUMINICA a 7-a a Paştelui; Ss. Marcelin şi Petru, m.

  1. Luna Mai, luna florilor, este închinată Sfintei Fecioare Maria. Înainte de Sfintele Liturghii de seară, ne vom ruga împreună Sfântul Rozariu și vom cânta litaniile la altarul Maicii Domnului. Vă așteptăm cu drag la această devoțiune populară.
  2. Am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Acatistele pentru trezeză le găsiți la ieșirea din Biserică. Pentru a urma cele 13 Marti de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică jerfă. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special săracilor. Urmează Marțea a XI – a.
  3. Joi, 30 Mai a.c. celebrăm ÎNĂLŢAREA DOMNULUI, sărbătoare de poruncă; În Biserica noastră vom celebra două Sf. Liturghii: la orele 10:30 și 18:00.
  4. La ieșirea din Biserică mai găsiți revistele Actualitatea Creștină și de asemenea Declarația 230 prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 2% din impozitul anual pe venit. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.
  5. Am primit biletele pentru a participa la Sf. Liturghie cu papa Francisc de la Catedrala Sf. Iosif din data de 31 mai 2019, orele 18.10. Biletul este personal, indică sectorul unde se va sta, poarta de intrare în sector și ora la care se va putea intra în sector. Biletele se vor ridica de la biroul parohial sau de la sacristie. Programul de pregătire pentru Sf. Liturghie cu papa Francisc începe la orele 13.30. În program vor fi cântece, rugăciuni, filmulețe, imagini cu Sfântul Părinte, etc. Există și ocazie pentru Sfânta Spovadă. Fiecare pelerin va primi „sacul pelerinului”. Reamintim că în Piața Revoluției va fi și o zonă liberă pentru toți oamenii veniți în mod spontan. Aceștia vor putea urmări Sf. Liturghie pe un ecran mare montat în apropierea „Bibliotecii Centrale Universitare”. Vă așteptăm cu mare drag la această sărbătoare unică a credinței noastre.
  6. După Sf. Liturghie toți elevii inclusiv cei de la Prima Sf. Împărtășanie sunt așteptați la sala de cateheză. Coriștii sunt rugați să participe la pregătirea cântecelor pentru hramul bisericii.

Cristos a înviat! Adevărat a înviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București

Parohia Sfântul Anton – Colentina

Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;

Tel/Fax. 021/2410785;www.parohiasfanton.ro