Săptămâna, 26 Martie – 2 Aprilie 2023

1. Calendarul săptămânii
26 D † DUMINICA a 5-a din Post; Sf. Emanuel, m.
27 L Sf. Rupert, ep.
28 M Fer. Renata, m.
29 M Sf. Eustasie, ep. PP
30 J Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.
31 V Sf. Beniamin, diacon m.
1 S Sf. Hugo, ep.
2 D † DUMINICA FLORIILOR; Sf. Francisc de Paola, pustnic

2. În timpul Postului mare vă invităm la rugăciunea comună: Calea Sfintei Cruci și Adorație Euharistică; Calea Sfintei Cruci în fiecare zi de Marți și Vineri de la orele 17:30 și Adorație euharistică: Duminica. Programul adorațiilor este următorul:
Duminică 26 Martie între orele 15:00 – 18:00
Joia Mare după Sf. Litughie de la orele 18:00 pană la miezul nopții

De asemenea, vă invităm să practicăm postul și pomana comună: în acest sens vă propunem “Cutia speranței”: în ea săadunăm ajutorul pentru misiunile Arhidiecezei Romano-Catolice din Kenia, Africa. La intrarea în Biserică găsiți "Cutia speranței" pe care vă invităm să o luați acasă pentru a aduna caritatea sau pomana dvs. pe tot parcusul Postului Mare.


3. În timpul Postului Mare dedicăm o atentie deosebită etapei a treia a planului pastoral trienal (2022-2023), care este însoțită de prezentarea Sacramentelor de slujirea a comuniunii (Preoția și Căsătoria). În această Duminică medităm asupra Sacramentului Căsătoriei: Familia – plinătatea Căsătoriei.

4. Marți 14 Martie 2023, am început Trezena de rugăciuni. Pentru a urma Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și, de asemenea, un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Vă invităm să ne rugăm prin mijlocirea Sf. Anton, sfântul Minunilor, atât pentru intețiile personale, cât și pentru încetarea războilui, pentru cei sinistrați, pentru cei bolnavi și ajutorarea familiilor. Credincioșii care doresc să lase un acatist online îl pot trimite următoarea adresă de mail: contact@parohiasfanton.ro. Urmează Marțea a III-a.

5. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină, pe care vi le recomandăm.

6. Redirecționează 3.5% din impozitul tău către Parohia și Biserica ta Sf. Anton de Padova. Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de ajutor în plus bisericii tale. Într-o perioadă în care fiecare dintre noi e mai atent la cum își gestionează banii, să redirecționezi 3,5% din impozitul anual pe venit poate deveni mai important ca oricând pentru Biserică. Completând formularul 230 fie fizic și adus la Parohie (până la data de 15 mai), fie prin aplicația pusă la dispoziție de Parohie: htps://redirectioneazaimpozit.ro/parohiasfantoncolentina sau scanând codul QR pe cae îl găsiti pe flyerele de la intrare în Biserică, permiți redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Mulțumim frumos și vă asigurăm de rugăciunile noastre! Sfântul Anton de Padova să vă mijlocească tot harul și ajutorul de care aveți mai mare nevoie!

7. Copiii de la Prima Sfântă Impărtășanie sunt rugați ca după binecuvântarea finală să vină la capelă, iar ceilalți elevi sunt așteptați la sala de cateheză a parohiei.

8. Duminica viitoare celebrăm Duminica Floriilor; Procesiunea solemnă va începe de la Biserica Franceză „Sacré Coeur”, ora: 15.00, cu celebrarea de sfințire a ramurilor, şi se va încheia la Catedrala „Sf. Iosif”. La sfârşitul procesiunii se va celebra Sfânta Liturghie Solemnă de Florii prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Aurel PERCĂ. La această sărbătoare sunt invitaţi:
- Credincioşii din parohii (copii, tineri, familii etc.) și toate persoanele consacrate: ora 14.40, la Biserica Franceză, cu ramuri în mână)
- Toţi preoţii din Bucureşti și din vecinătatea Bucureștiului: ora 14.40, la Biserica Franceză, cu „albă”, stolă roşie şi ramuri în mână
- Toţi ministranţii din parohii: ora 14.30 la Biserica Franceză, cu hăinuţele de ministrant şi ramuri în mână)
- Voluntarii pentru buna organizare a procesiunii: ora 14.15, la Biserica Franceză.

- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro