Anunțuri, Duminică 26 Septembrie – 3 Octombrie 2021

1. Calendarul Săptămânii:
26 D † DUMINICA a 26-a de peste an; Ss. Cosma şi Damian, m.; Ghedeon
27 L Sf. Vincenţiu de Paul, pr. **
28 M Ss. Venceslau, m. *; Laurenţiu Ruiz şi îns., m. *; Fer. Amalia, m.
29 M SS. MIHAIL, GABRIEL ŞI RAFAEL, arhangheli
30 J Ss. Ieronim, pr. înv. **; Grigore Luminătorul, ep.
1 V Ss. Tereza a Pruncului Isus, fc. înv. **; Roman Melodul, diacon
2 S Ss. Îngeri Păzitori **
3 D † DUMINICA a 27-a de peste an; Ss. Dionisie Areopagitul; Candida, m.; Ff. Constantin Ignaţiu Bogdánffy, ep. m.; Crescenţiu, pr. m.

2. Duminică, 26 septembrie 2021a 107-a Zi Mondială a Migrantului şi Refugiatului în Biserica noastră. Mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru această zi are ca motto „Spre un noi tot mai mare”. Nu rugăm într-un mod deosebit în această zi pentru migranți și regufiați.

3. Marți, 21 Septembrie 2021, am început Trezena sau 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul spiritual al Bisericii noastre. Pentru a urma trezena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sanătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

4. Am început înscrierile pentru Taina Sfântului Mir. Toți adolescenții și tinerii din parohia noastră ca nu au primit acest sacrament sunt invitați să se înscrie pentru primirea acestei taine a credinței noastre creștine. Din această toamnă începem pregătirile catehetice, urmând ca anul viitor să celebrăm această „sărbătoare a Rusaliilor” în parohia noastră. De asemenea, persoanele adulte sau chiar în vârstă care n-au primit până acum acest har sunt rugate să se anunțe la sacristie sau la biroul parohial.

5. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunea la Preasfânta Inimă a lui Isus și Inima Neprihănită a Mariei. Voi vizita bolnavii și persoanele în vârstă din parohia noastră pentru Spovadă și Sf. Împărtășanie. Vineri seară de la orele 17:00 - 18:00 vom face Adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament.


6. Luna octombrie este cunoscută în Biserica noastră Catolică ca luna Sfântului Rozariu și totodată ca lună a misiunilor. 
Rozariul este rugăciunea închinată Maicii Domnului, supranumită rugăciunea rozelor sau a trandafirilor. Luna Octombrie începe chiar cu Sf. Tereza a pruncului Isus și a sfintei fețe, patroana misiunilor în Biserica Catolică. Prin rugăciunea Sf. Rozariu și mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, a Sfintei Tereza a pruncului Isus și a tuturor sfinților vrem ca în această lună să creștem mai mult în credinţă şi în mărturisirea curajoasă a iubirii fidele față de Cristos și Evanghelia milostivirii lui Dumnezeu. Vă invităm pe toții ca în această lună să ne rugăm zilnic Rozariul și să cântăm litaniile la Maica Domnului în Biserica noastră înaintea Sfintelor Liturghii de la orele 17:00 sau Lunea și Joia după Coronița milostivirii divine de la orele 15:00. Toți cei care nu pot ajunge la Biserică se pot uni în rugăciune cu noi urmărind transmisiunile live de pe pagina de Facebook a parohiei noastre: https://www.facebook.com/sfAntonColentina.

7. La ieșirea din Biserica găsiți revistele Actualitatea creștină Anton pe care vi le recomandăm.

8. Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului, invită, Sâmbăta viitoare, 2 Octombrie, pe toți adolescenții și tinerii să fie parte din evenimentul Deschiderea Noului An Pastoral 2021-2022. Evenimentul se va desfășura la Oratoriul Murialdo din Popești-Leordeni, unde va fi prezent și PS Cornel Damian care va oferi binecuvântarea pentru noul început. Programul va începe la ora 10:00 și va conține: posibilitate de Spovadă, Sfânta Liturghie, dar și alte activități interactive. Sunteți așteptați cu drag! La nivel parohial deschiderea noului an pastoral pentru tineri va fi Duminică, 3 Octombrie la Sf. Liturghie de la 10:30. Îi rog pe toți adolescenții și tinerii din parohia noastră să participe pentru că Împreună e mai frumos!

9. După binecuvântarea finală copii și tinerii sunt rugați să participe la catehezele destinate lor.

Lăudat să fie Isus Cristos! În vecii vecilor! Amin.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro