Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; RO - 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 27 Mai – 3 Iunie 2018
1. Calendarul săptămânii
27 D † PREASFÂNTA TREIME; Sf. Augustin din Canterbury, ep.
28 L Sf. Gherman, ep.
29 M Sf. Maxim, ep.,
30 M Ss. Ferdinand, rege; Ioana d'Arc, fc.
31 J † TRUPUL ŞI SÂNGELE DOMNULUI, Vizita Sf. Fc. Maria; Sf. Petronela, fc. m.
1 V Sf. Iustin, filozof m. **
2 S Ss. Marcelin şi Petru, m. *
3 D † DUMINICA a 9-a de peste an, Ss. Carol Lwanga şi îns., m.

2. Marți, 20 Martie 2018, am început trezena la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre: urmează Marțea a XI-a.

3. Luna Mai, luna florilor, este închinată Sfintei Fecioare Maria. Înainte de Sfintele Liturghii de seară, ne vom ruga împreună Sfântul Rozariu și vom cânta litaniile la altarul Maicii Domnului. Vă așteptăm cu drag la această devoțiune populară.

4. JOI, 31 Mai, celebrăm Trupul și Sângele Domnului (Joia verde), sărbătoare de poruncă. În biserica noastră celebrăm două Sfinte Liturghii: orele 10.30 și 18.00. Seara la 18.00 se celebrează Sf. Liturghie Solemnă a hramului Bisericii Italiene din București.

5. La ieșirea din Biserică găsiți Declarația 230 prin care puteți dona pana la 2% din impozitul anual pe venit. Depunerea delcarațiilor a fost prelungită pană pe 25 Iulie a.c. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

6. Parohia Catedralei și Școala Credinței ARCB a început Sâmbătă, 26 Mai 2018, (de la orele 18.00) o serie de video-cateheze despre Euharistie cu Brant Pitre. Urmează Sesiunea a II-a.

7. După Sf. Liturghie de la orele 10.30 copiii de la Prima Sf. Împartășanie sunt așteptați la sala de cateheză. Coriștii sunt rugați să participe la repețitiile pentru Hram.

8. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunile la Preasfânta Inimă a lui Isus și la Inima Neprihănită a Mariei. Vineri vom vizita bolnavii și persoanele în vârstă din parohie, iar seara la sfârșitul Sf. Liturghii vom face Adorație euharistică.

9. Duminică, 3 Iunie, va avea loc Procesiunea cu Preasfântul Sacrament, pe străzile Bucureștiului. Procesiunea va începe la Biserica Italiană, la ora 16.00 şi se va încheia la Catedrala Sf. Iosif” unde se va celebra Sfânta Liturghie Solemnă prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu.

- Credincioşii, sunt rugați, să fie prezenţi în faţa Bisericii Italiene la ora 15.45.
- Ministranţii să fie prezenţi la ora 15.30 la Biserica Italiană cu hăinuţele de ministrant.
- Copiii care au primit Prima Sfântă Împărtăşanie sau Taina Sfântului Mir, fie anul acesta, fie anii trecuţi, să fie îmbrăcați în „alb” şi să fie prezenți la ora 15.30 în faţa Bisericii Italiene. Foarte important: a nu se uita coşuleţul cu petale de flori pentru Preasfântul Sacrament.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Categories: Anunturi, Sf Anton