Săptămâna: 27 Martie – 3 Aprilie 2022

1. Calendarul Săptămânii:
27 D † DUMINICA a 4-a din Postul Mare; Sf. Rupert, ep.
28 L Fer. Renata, m.
29 M Sf. Eustasie, ep.
30 M Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.
31 J Sf. Beniamin, diacon m.
1 V Sf. Hugo, ep.
2 S Sf. Francisc de Paola, pustnic *
3 D † DUMINICA a 5-a din Postul Mare; Ss. Alois Scrosoppi, pr.; Sixt I, pp.

2. Pentru a veni în ajutorul refugiaților, continuăm Colecta in bunuri: produse de igiena personala: pastă și periuțe pentru dinți, antiperspirant spray sau roll-on, șampon, gel de dus, șervetele umede, obiecte de igienă intimă pentru femei, pampers și pudră pentru copii; Produse alimentare: orez, paste făinoase, sos paste, conserve, sucuri, apa plata și minerala; produse de curățenie: detergent automat rufe, soluție spălat gresie și pardoseala, produse de curătenie pentru baie. Momentan NU se colectează haine și încălțăminte! Produsele vor fi aduse la parohia sau dacă sunt Cantități mari pot fi duse direct la sediul Caritas. Donațiile in bani pot fi lăsate la parohii sau depuse în următoarele conturi ale Asociației Caritas București: RO02 BACX 0000 0030 0505 9020 – cont lei;RO61 BACX 0000 0030 0505 9025 – cont euro. Persoana de contact: Marius Cocut-Forminte – 0727.224.115

3. Marți 15 Martie 2022 am început Trezenă sau cele 13 Marți de Rugăciuni la Sf. Anton de Padova, Sfântul minunilor, patronul spiritual al Bisericii și parohiei noastre. Pentru a urma trezena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sanătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a III-a.

4. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm.

5. După binecuvântare toți copiii de la Prima Sf. Împărtășanie, adolescenții și tinerii de la Mir, precum și toți ceilalți elevi și tineri sunt așteptați la sala de cateheză pentru o cateheza misionară, noi toți ceilalți sunt rugați să participăm la dezbaterea sinodală.

6. La ieșirea din biserică găsiți Declarația 230 pentru anul fiscal 2021. Toți cei care au lucrat anul trecut puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Trebuie să completați declarația cu datele de identificare a contribuabilului și să semnați în partea de jos. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

7. Miercuri, 2 Martie 2022, am început Postul Mare. În timpul Postul mare ne rugăm Calea Sfintei Cruci în fiecare zi de Miercuri și Vineri de la orele 17:30. De asemenea, Duminica între orele 15:00 – 18:00 vom face adorație euharistică. Programul adorațiilor:
- Duminică 27 Martie între orele 15:00 – 18:00
- Duminică 3 Aprilie între orele 15:00 – 18:00
În timpul Postul mare sunt chemați să practicăm postul și pomana. În acest sens va propunem „Cutia speranței”: în ea adunăm ajutorul pentru misiunile Arhidiecezei Romano-Catolice din Kenia, Africa. La intrarea în Biserică găsiți „Cutia speranței” pe care sunteți invitați să o luați acasă pentru a aduna caritatea sau pomana în timpul Postului.
Duminică 3 Aprilie la Sf. Liturghie va fi prezent pr. Lenghen Stefan, preot misonar în Kenia. Vom face colecta și „Cafeaua antoniană” pentru misiunile Arhidiecezei noastre din Kenia, Africa. Invit doamnele si nu numai pentru a pregăti dulcele necesar. Mulțumesc frumos pentru implicare și colaborare.

8. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunile la Preasfânta Inimă a lui Isus și la Inima Neprihănită a Mariei. Voi vizita bolnavii și persoanele în vârstă pentru Spovadă și Sf. Împărtășanie.

- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro