Duminică, 27 Noiembrie – 4 Decembrie 2022

1. Calendarul săptămânii
27 D † DUMINICA 1-a din Advent; Sf. Virgil, ep.
28 L Ss. Teodora, călug.; Iacob, pr.
29 M Sf. Saturnin, ep. m.
30 M SF. ANDREI, ap.
1 J Ss. Florenţa, pustnică; Rudolf, pr. m.; Nahum, profet
2 V Ss. Bibiana, m.; Silveriu, pp. m.; Habacuc, profet
3 S Ss. Francisc Xaveriu, pr. **; Sofonia, profet
4 D † DUMINICA a 2-a din Advent; Ss. Ioan Damaschin, pr. înv.; Varvara, fc. m.; Fer. Adolf Kolping

2. Duminică, 27 noiembrie 2022, începem Adventul, timpul de pregătire pentru sărbătoarea Crăciunului. Sâmbată, 26 noiembrie 2022, în cadrul Sf. Liturghii de la orele 18:00 am binecuvântat coroana de Advent. Parcurgem deja etapa a treia a planului pastoral trienal, care este însoțită de prezentarea Sacramentelor de vindecare (Spovada și Ungerea bolnavilor) și a Sacramentelor de slujire a comuniunii (Preoția si Căsătoria). Reflectăm mai întâi asupra Dimensiunea de vindecare a Sacramentului Penitenței sau a Reconcilierii, traditional numit de noi Spovada sau Spovedania.

3. În timpul Adventului, îi invităm pe toți copiii, adolescenții și tinerii din parohie și precum și toți cei de bunăvoință să participe la “Atelierul lui Moș Crăciun”. Atelierul va avea loc Sâmbăta în sala de cateheză a parohiei noastre. Activitatea comună și voluntară are un scop caritabil, iar lucrurile manuale și frumoase pe care le vom face împreună le găsiți la intrarea în Biserică pentru a fi achizitionate cu o ofertă benevolă în scop caritabil (pregătirea unui dar de Crăciun pentru cei bolnavi, săraci și în vârstă). Împreună putem face mai mult bine! Mulțumim anticipat pentru participare și pentru orice donație făcută!
Programul Atelierului 2022:
- Sâmbătă, 3 Decembrie, de la orele 14:00, la sala de cateheză
- Sâmbătă, 10 Decembrie, de la orele 14:00, la sala de cateheză

4. Marți,18 Octombrie 2022, am început Novena sau cele 9 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul spiritual al Bisericii noastre. Pentru a urma Novena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a VII-a.

5. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm, si de asemenea calendarele bisericesti pentru 2023.

6. Sâmbătă, 3 Decembrie 2022, la orele 19:30 va avea loc primul concert de Crăciun - Darul îngerilor de Crăciun - la Catedrala Sf. Iosif, prilejuit de campania de strângere de fonduri inițiată de televiziunea Angelus TV și radio ERCIS FM, pentru susținerea acestor canale media catolice. În seara evenimentului se vor putea face donații și achiziționa bilete pentru concert direct de la catedrală, în limita locurilor disponibile.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro