Săptămâna:  27 Octombrie – 3 Noiembrie 2019

 

  1. Calendarul Săptămânii:

27 D DUMINICA a 30-a de peste an; Sf. Evarist, pp. m.

28 L SS. SIMON şi IUDA, ap.

29 M Ss. Narcis, patriarh de Ierusalim; Felician, m.

30 M Sf. Gerard de Potenza, ep.

31 J Sf. Alfons Rodriguez, călug.

1 V  TOŢI SFINŢII

2 S POMENIREA TUTUROR CREDINCIOŞILOR RĂPOSAŢI

3 D  DUMINICA a 31-a de peste an; Ss. Martin de Porres, călug.; Silvia, mamă

 

  1. Duminică 27 Octombrie 2019, după Sfânta Liturghie de la orele 10:30, organiza și “Cafeaua antoniană” pentru susținerea misiunii Arhidiecezei Romano-Catolice de București din Kenia, prin cumpărarea unei prăjituri și a unei cafele.

 

  1. Luna Octombrie 2019 este Luna Misionară Extraordinară cu tema “Botezați și trimiși: Biserica lui Cristos într-o misiune în lume” și are drept scop retrezirea conștiinței missio ad gentes și relansarea cu un nou spirit de responsabilitate în vestirea Evangheliei în lumea de azi. În luna Octombrie, luna Sf. Rozariu, vom oferi toate rugăciunile Sf. Rozariu și a litaniilor către Maica Domnului cu intentia principală pentru misiuni și misionari.

 

  1. Ia si citeste! Asa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspiratiile Duhului Sfant si s-a apropiat de cuvantul lui Dumnezeu, de Sf. Scriptură, tot astfel vă indemnăm ca la ieșirea din biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei.

 

  1. Am început Novena la Sf. Anton de Padova, Sfântul minunilor, patronul Bisericii noastre. Pentru a urma novena sau cele 9 Marti de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sf. Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică jertfă. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a VII-a.

 

  1. Vineri, 1 Noiembrie 2019, sărbătoarea TOŢI SFINŢII – sărbătoare de poruncă. În Biserica noastră celebrăm două Sf. Liturghii la orele 10:30 și  18:00. După Sf. Liturghie de la 10:30 vom fi în cimitirul Bellu Catolic pentru binecuvântarea mormintelor.

 

  1. Sâmbătă, 2 Noiembrie 2019, POMENIREA TUTUROR CREDINCIOŞILOR RĂPOSAŢI. În Biserica noastră celebrăm trei Sf. Liturghii pentru răposați: Orele 6:50 (Sf. Liturghie cu Oficiul pentru morți), orele 10:30 și 18:00 Sf. Liturghii cu Requiem. După Sf. Liturghie de la 10:30 vom fi în cimitirul Bellu Catolic pentru binecuvântarea mormintelor. De la orele 15:00 va avea loc Requiem solemn – Rugăciune comună pentru „toţi credincioșii răposaţi” prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit de București dr. Ioan ROBU (în faţa Capelei „Sf. Ana”).
  2. Duminică, 3 Noiembrie 2019 la orele 10:30 Sf. Liturghie cu Requiem; După Sf. Liturghie de la orele 10:30 vom organiza pomana parohială pentru toți răposații. Pentru bolnavii și persoanele în vârstă din parohie vom pregăti pachete cu alimente.

 

  1. Cristian Benchea, kinetoterapeut de profesie, oferă copiilor școlari și tinerilor posibilitatea de a trata afecțiuni ale coloanei vertebrale. În acest sens, dorim să organizăm un training postural celor care consideră că acest gen de informație le este de folos.

 

 Lăudat să fie Isus Cristos!

 

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București

Parohia Sfântul Anton – Colentina

Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;

Tel/Fax. 021/2410785;www.parohiasfanton.ro

Categories: Anunturi, Sf Anton, Stiri