Săptămâna: 27 Septembrie – 4 Octombrie 2020

1. Calendarul săptămânii
27 D † DUMINICA a 26-a de peste an; Sf. Vincenţiu de Paul, pr.
28 L Ss. Venceslau, m. *; Laurenţiu Ruiz şi îns., m. *; Fer. Amalia, m.
29 M SS. MIHAIL, GABRIEL ŞI RAFAEL, arhangheli
30 M Ss. Ieronim, pr. înv. **; Grigore Luminătorul, ep.
1 J Ss. Tereza a Pruncului Isus, fc. înv. **; Roman Melodul, diacon
2 V Ss. Îngeri Păzitori **
3 S Ss. Dionisie Areopagitul; Candida, m.; Ff. Constantin Ignaţiu Bogdánffy, ep. m.; Crescenţiu, pr. m.
4 D † DUMINICA a 27-a de peste an; Sf. Francisc din Assisi

2. Duminica, 27 Septembrie 2020, celebrăm în Biserica noastră a 106-a Zi Mondială a Migrantului şi Refugiatului. Mesajul papei Francisc pentru această zi are ca tema: Asemenea lui Isus Cristos, constrânşi să fugă. A primi, a proteja, a promova şi a integra pe evacuaţii interni.

3. Marți 29 Septembrie începem novena la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Pentru a urma novena sau cele 9 Marti se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Impărtăsanie, dacă este posibil, și de asemenea un mic post sau o mică renunțare. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la biserică pâine, care va fi binecuvantată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

4. "Într-un cuget, stăruiau în rugăciune împreună cu Maria". (Faptele Apostolilor 1,14) Luna octombrie este închinată Sfintei Fecioare Maria prin rugăciunea Sfântului Rozariu. Vă învităm ca în această lună să ne rugăm împreună Sf. Rozariu, mai ales înainte de Sfintele Liturghii de seară. Joi, 1 Octombrie 2020, de la 15:00, ne vom ruga în Biserica noastră Coronița milostivirii divine și apoi Sf. Rozariu complet, adică vom recita împreună cele 20 de mistere ale Sf. Rozariu. Transmisiunea va fi preluată și difuzată de Radio Maria.

5. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunile la Preasfânta Inimă a lui Isus și la Inima Neprihănită a Mariei. Vineri, voi vizita bolnavii și persoanele în vârstă din parohia noastră, iar seara, la sfârșitul Sf. Liturghii la orele 18.00, vom face adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament.

6. La intrarea în Biserică găsiți revistele Actualitatea Creștină pe care vi le recomandăm.

7. Toți copiii și tinerii sunt rugați ca după Sf. Liturghie să participe la cateheză.

8. Ia si citeste! Asa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspiratiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă indemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre.

9. Din data de 15 Mai se poate veni la Biserică și participa la Sfintele Liturghii, dar trebuie să se respecte precauțiile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. La participarea Sf. Liturghii care se celebrează în aer liber se cere menținerea distanței de 1,5 m între persoane; pentru participarea la Sfintele Liturghii care se celebrează în Biserică, se cere menținerea distanței de 2 m între persoane și purtarea măștii.

Laudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro