Săptămâna: 28 Aprilie – 5 Mai 2019

1. Calendarul Săptămânii:
28 D † DUMINICA a 2-a a Paştelui; Ss. Petru Chanel, pr. m.; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr.; Valeria, m.
29 L SF. ECATERINA DIN SIENA, fc. înv., patroană a Europei
30 M Ss. Pius al V-lea, pp. *; Iosif Cottolengo, pr.; Sofia, fc. m.
1 M Ss. Iosif Muncitorul *; Ieremia, profet
2 J Ss. Atanasie, ep. înv. **; Antonin din Florenţa, ep.
3 V SS. FILIP ŞI IACOB, ap.
4 S Sf. Florian, m.
5 D † DUMINICA a 3-a a Paştelui; Ss. Angelo, călug. m.; Gottard, ep.

2. Cu mare bucurie vă anunțăm că s-au deschis înscrierile pentru pelerinajul organizat de Arhidieceza noastră cu ocazia vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România și a celebrării Sfintei Liturghii pe care o va prezida în Catedrala Sfântul Iosif, în după-amiaza zilei de 31 mai 2019. Pentru a putea participa la pelerinaj, este absolut necesar să vă înscrieți online pe site-ul de internet: inscrieri.papalabucuresti.ro. Regăsiți adresa de înscriere și pe afișele de la biserică. Sistemul online este foarte ușor de utilizat; înscrierea durează doar un minut. Vi se vor cere datele dvs. personale. Înscrierile sunt individuale, inclusiv pentru copiii de orice vârstă. Vă puteți înscrie ca pelerin sau ca voluntar; găsiți detalii despre înscrierea ca voluntar tot pe site. Persoanele care nu au acces la sistemul online sau întâmpină dificultăți cu înscrierea sunt invitate la biroul parohial sau la Centrul de înscrieri al Arhiepiscopiei, de lângă Librăria Sf. Iosif. Centrul de înscriere ARCB Str. G-ral Berthelot, 19 010164 București, Tel. +40 212015410 Email: inscrieri @ arcb.ro; Program de asistență pentru înscrieri: Luni – Sâmbătă: 9.00 – 11.00 miercuri şi vineri: 16.00 – 18.00

3. Ca pregătire pentru întâlnirea cu Sfântul Părinte Papa Francisc, Arhidieceza noastră organizează Festivalul Bucuriei, sâmbătă, 11 mai 2019, între orele 11.00 – 18.00, la Mănăstirea Sfânta Agnes din Popești Leordeni. Cu toții sunteți invitați: familii, copii, adolescenți, tineri, vârstnici, preoți, persoane consacrate. Intrarea este liberă. Programul include: ateliere pentru copii și tineri, pe grupe de vârstă (diverse activități recreative); concurs de gătit (preoți contra bucătari profesioniști); servirea prânzului cu bucatele pregătite la concurs, cateheză despre Sfântul Părinte, Sfânta Liturghie prezidată de unul dintre episcopii Arhidiecezei, concert al formației Verità și proiecție de film în aer liber. Vă rugăm să vă anunțați participarea la parohie până pe data de 7 mai, pentru a-i putea ajuta pe organizatori să pregătească cele necesare pentru eveniment. La ieșirea din Biserică veți primi niște pliante cu detalii despre acest eveniment.

4. Vă anunțăm, de asemenea, după cum scrie și pe afișele de la avizier, că pentru Sfânta Liturghie celebrată de Sfântul Părinte la București vineri, 31 mai 2019, se extinde spațiul amenajat pentru pelerinaj. În Piața Revoluției (în fața Ateneului Român) se pregătește o nouă zonă special amenajată pentru participarea activă la Sfânta Liturghie: 5000 de locuri pe scaune, sisteme audio-video, ocazie de spovadă și primirea Sfintei Împărtășanii la Sfânta Liturghie. Astfel, puteți să-i asigurați pe prietenii sau membrii familiei dumneavoastră care încă nu s-au înscris la pelerinaj, dar doresc să participe la această Sfântă Liturghie și să îl vadă pe Papa Francisc, că toți cei înscriși îl vor avea pe Sfântul Părinte în mijlocul lor și vor avea cele mai bune condiții pentru a trăi fiecare moment al pelerinajului alături de comunitatea noastră. După Sfânta Liturghie, Papa Francisc va veni cu papamobilul în Piața Revoluției pentru a-i saluta pe pelerini. Cei care au între 16 și 60 de ani și doresc să se implice în mod activ în organizarea vizitei Sfântului Părinte mai pot să se înscrie ca voluntari în secțiunea specială pentru voluntari de pe platforma inscrieri.papalabucuresti.ro. Găsiți acolo toate detaliile necesare.

5. Am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Foile sau acatistele pentru trezeză le găsiți la ieșirea din Biserică. Pentru a urma cele 13 Marti de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică jerfă. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată la sfârșitul Sf. Liturghii și mai apoi împărțită tuturor, în special săracilor.

6. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunile la Preasfânta Inimă a lui Isus și la Inima Neprihănită a Mariei. Vineri vom vizita bolnavii și persoanele în vârstă din parohia noastră. Seara de la orele 17.00, în Biserică, vom face Adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament.

7. La ieșirea din Biserică mai găsiți revistel Actualitatea Creștină și de asemenea Declarația 230 prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 2% din impozitul anual pe venit. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

8. Zilele acestea adunăm Cutia Speranței pentru a trimite ajutorul nostru copiilor din misiunea Arhidiecezei noastre din Kenia. Multumim tuturor pentru binele făcut.

Cristos a înviat! Adevărat a înviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Categories: Anunturi, Sf Anton, Stiri