Săptămâna: 28 Iunie – 5 Iulie 2020

1. Calendarul săptămânii
28 D † DUMINICA a 13-a de peste an; Sf. Irineu, ep. m.,
29 L † SS. PETRU ŞI PAUL, ap.; Emma
30 M Primii Sfinţi Martiri din Roma *
1 M Sf. Aron, fratele lui Moise
2 J Sf. Bernardin Realino, pr.
3 V SF. TOMA, ap.
4 S Sf. Elisabeta a Portugaliei *; Ff. Piergiorgio Frassati; Maria Crocifissa Curcio, călug.
5 D † DUMINICA a 14-a de peste an Sf. Anton M. Zaccaria, pr.,

2. Luni, 29 Iunie, celebrăm sărbătoarea SS. PETRU ŞI PAUL, apostoli, sărbătoare de poruncă. Vom celebra două Sf. Liturghii la orele 10.30 și 18.00.

3. Coroana Rozariului împotriva Coronavirusului: În această perioadă încercare pentru noi toți datorită epidemiei de Coronavirus ne rugăm în fiecare zi în biserica noastră Coronița Milostivirii divine și litania lauretană la orele 15:00 și transmitem live pe pagina de facebook a parohiei (https://www.facebook.com/sfAntonColentina/). Vă invităm pe toți să vă uniți cu noi în rugăciune pentru a implora ajutorul și milostivirea divină.

4. Luna Iunie este închinată cultului Inimii Preasfinte a lui Isus. Înainte de Sfintele Liturghii de seară, ne rugăm împreună Sf. Rozariu și litania la Inima lui Isus.

5. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunile la Preasfânta Inimă a lui Isus și la Inima Neprihănită a Mariei. Vineri, voi vizita bolnavii și persoanele în vârstă din parohia noastră, iar seara, la sfârșitul Sf. Liturghii de la orele 18.00 vom face adorație euharistică.

6. Duminica următoare adolescenții și tinerii sunt invitați să participe la o Sfântă Liturghie prin care să marcăm încheierea Anului Pastoral 2019-2020. Scopul acestui moment de comuniune și rugăciune poate fi divers: recunoștință pentru absolvirea anului școlar/universitar, pentru ajutorul primit la examenele finale și invocarea binecuvântării divine în vederea unei vacanțe reușite. Sfânta Liturghie va avea loc la orele 10.30. Sunteți așteptați cu drag! Dacă condițiile sociale o vor permite, noul An Pastoral va începe pe sâmbătă, 3 octombrie.”

7. La intrarea în Biserică găsiți Declarația 230 prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit și revistele Actualitatea Creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomandăm.

8. Din data de 15 Mai se poate veni la Biserică și participa la Sfintele Liturghii, dar trebuie să se respecte precauțiile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. La Sf. Liturghii care se celebrează în aer liber se cere menținerea distanței de 1,5 m între persoane; pentru participarea la Sfintele Liturghii în Biserică, se cere menținerea distanței de 2 m între persoane și purtarea măștii.

Laudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro