Săptămâna, 28 Mai – 4 Iunie 2023

1. Calendarul săptămânii
28 D † COBORÂREA SF. DUH (RUSALIILE); Sf. Gherman, ep.
29 L Sf. Fc. Maria, Maica Bisericii **; Ss. Paul al VI-lea, pp.; Maxim, ep.
30 M Ss. Ferdinand, rege; Ioana d'Arc, fc.
31 M VIZITA SF. FC. MARIA; Sf. Petronela, fc. m. R.
1 J Sf. Iustin, filozof m. **
2 V Ss. Marcelin şi Petru, m. * R.
3 S Ss. Carol Lwanga şi îns., m. ** R.
4 D † PREASFÂNTA TREIME; Sf. Francisc Caracciolo, pr.

2. Luni, 29 Mai, a doua zi de Rusalii, în comemorarea liturgică a Sfintei Fecioare Maria, Maica Bisericii **, vom celebra două Sfintei Liturghii: dimineața la orele 06:50 și seara la18:00. Maica Bisericii, roagă-te pentru noi!

3. Luna Mai este în tradiția Bisericii luna închinată Sfintei Fecioarei Maria. Vă invităm să stăruim în rugăciune și să ne rugăm Sf. Rozariu înainte de Sfintele Liturghii de seară: vă invităm ca în aceste trei-patru zile care au mai rămas din luna mai de la orele 17:00 să ne rugăm Sf. Rozariu în Biserică și să cântăm litaniile la Maica Domnului pentru încetarea războiului și pacea lumii.

4. Continuăm Trezena de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Pentru a urma Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovadă și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și, de asemenea, un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Vă invităm să ne rugăm prin mijlocirea Sf. Anton, sfântul Minunilor, atât pentru intențiile personale, cât și pentru încetarea războiului, pentru cei sinistrați, pentru cei bolnavi și ajutorarea familiilor. Credincioșii care doresc să lase un acatist online îl pot trimite următoarea adresă de mail: contact@parohiasfanton.ro.

5. ÎPS Aurel PERCĂ, Arhiepiscop Mitropolit de București, ne adresează invitația de a participa, la Pelerinajul organizat la BAZILICA PALEOCRESTINA din Niculițel, Județul Tulcea, ce va avea loc în ziua de Joi, 1 Iunie 2023. Acest pelerinaj la mormântul martirilor Zotic, Atal, Camasie și Filip, se vrea a fi o tradiție a manifestărilor anuale de venerare a martirilor din primele secole din ținutul dobrogean. Pământul Dobrogei ascunde în sine mărturii nenumărate ale existentei creștinismului pe aceste meleaguri încă din perioada romană și a Bisericii din catacombe.

6. Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului îi invită pe adolescenți, tineri și coordonatorii lor de grup, Sâmbătă, 3 iunie 2023, la o ieșire de o zi la munte cu tinerii Arhidiecezei. Înscrierile au loc până Duminica 28 mai. Mai multe detalii la avizierul parohial.

7. După binecuvântare toți copiii de la Prima Sfântă Împărtășanie sunt așteptați la capela de la subsolul Bisericii, iar toți ceilalți elevi sunt rugați să vină la sala de cateheză. Coriștii sunt rugați să participe la repetițiile de la cor. Mulțumim frumos!

Cristos a înviat! Adevărat a înviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro