Anunțuri, Duminică 28 Noiembrie – 5 Decembrie 2021

1. Calendarul Săptămânii:
28 D † DUMINICA 1 din Advent; Ss. Teodora, călug.; Iacob, pr.
29 L Sf. Saturnin, ep. m.
30 M SF. ANDREI, ap.
1 M Ss. Florenţa, pustnică; Rudolf, pr. m.; Nahum, profet
2 J Ss. Bibiana, m.; Silveriu, pp. m.; Habacuc, profet
3 V Ss. Francisc Xaveriu, pr. **; Sofonia, profet
4 S Ss. Ioan Damaschin, pr. înv. *; Varvara, fc. m.; Fer. Adolf Kolping
5 D † DUMINICA a 2-a din Advent; Sf. Sava, abate

2. Sămbătă, 27 Noiembrie în cadrul Sf. Liturghii de la orele 18:00 vom binecuvânta Coroana de Advent și vom aprinde prima lumânare. Coroana de Advent vesteşte apropierea Crăciunului, ne pregăteşte pentru sărbătoarea Crăciunului, ne cheamă la rugăciune comună, ne arată că Isus este adevărata lumină care învinge întunericul şi răul. Cele patru lumânări indică cele patru săptămâni ale timpului Adventului.

3. În noul An Pastoral 2021-2022, ÎPS Aurel PERCĂ ne invită să aprofundăm Sacramentele – temelia vieții creștine: Sacramentele inițierii creştine. În Scrisoarea pastorală pe care a adresat-o întregii comunități a Arhidiecezei de Bucureşti, arhiepiscopul nostru spune: Începem un nou an pastoral și suntem solicitați în mai multe direcții, pentru că alături de programul nostru pastoral trienal, care are ca temă generală „Liturgia și sacramentele”, intervine în acest an și invitația Papei Francisc pentru a începe un Parcurs sinodal în vederea celebrării Sinodului Episcopilor din octombrie 2023: „Pentru o Biserică sinodală: comuniune, participare şi misiune”. Această pandemie ne obligă să reformulăm noi metode și noi strategii pastorale, să continuăm cu credință și curaj să proclamăm și să mărturisim Evanghelia, să formăm tineri și soți, copii și adulți în credința în Cristos Isus, să găsim noi căi de trăire a vieții creștine şi comunitare, bazate pe o spiritualitate sănătoasă și robustă, pentru a-i sprijini și a-i ajuta pe cei aflați în dificultate gravă existențială, relațională și economică... Să ne întoarcem să credem în puterea Credinței! Să ne gândim la o posibilă Speranță! Să ne întoarcem să citim, să medităm și să ne rugăm Cuvântul lui Dumnezeu! Să ne întoarcem să-L adorăm pe Domnul prezent în Euharistie și să ne hrănim cu El! Să ne întoarcem să-L întâlnim și să-L slujim pe Isus în frații noștri, în special cei mai săraci și cei mai marginalizați! Să ne întoarcem la semănatul Iubirii în brazdele istoriei… pentru că „în seara vieții noastre vom fi judecați după Iubire” (Sf. Ioan al Crucii). În timpul Adventului în fiecare Duminică ne oprim asupra Botezului și Mirului.

4. În timpul Adventului, copii și tinerii sunteți invitați alături de voluntari și de toți cei de bunăvoință să participați la “Atelierul lui Moș Crăciun”. La această activitate sunt bineveniți și toți cei de bunăvoință care nu fac parte din parohie dar care doresc să se implice în acest atelier fie pentru scopul caritabil fie pentru a se pregăti creștinește împreună cu noi la frumoasa sărbătoare a Crăciunului. Atelierul va avea loc la sala de cateheză a parohiei noastre dar în contextul pandemiei și în casele fiecărui participant dacă din motive sanitare nu puteți ajunge la parohie (vom face sesiuni și pe zoom).
Lucrurile manuale și frumoase pe care le face vor fi expune la întrarea în Biserică cu posibilitatea de achiziționare. Ofertele sunt benevole și au ca scop pregătirea unui dar de sărbătoarea Crăciunului celor bolnavi, persoanelor în vârstă și sărace din parohie și nu numai. Orice faptă bună contează!
Programul Atelierului 2021:
- Duminică, 28 Noiembrie, de la orele 15:30
- Sâmbătă, 4 Decembrie, de la orele 14:00
- Sâmbătă, 11 Decembrie, de la orele 14:00
- Sâmbătă, 18 Decembrie, de la orele 14:00
Vă așteptăm cu mare drag!

5. După binecuvântarea finală copiii, adolescenții de la Mir și tinerii sunt rugați să participe la catehezele destinate lor. Corisții sunt rugați să participe la repetiția pentru concert.

6. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomand și de asemenea, calendarele bisericești pentru 2022.


Advent binecuvântat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro