Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova – Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; RO - 022793 - Bucureşti,
Sector 2; Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 28 Octombrie - 4 Noiembrie 2018

1. Calendarul săptămânii:
28 D † DUMINICA a 30-a de peste an; Ss. Simon şi Iuda, ap.
29 L Ss. Narcis, patriarh de Ierusalim; Felician, m.
30 M Sf. Gerard de Potenza, ep.
31 M Sf. Alfons Rodriguez, călug.,
1 J † TOŢI SFINŢII
2 V POMENIREA TUTUROR CREDINCIOŞILOR RĂPOSAŢI
3 S Ss. Martin de Porres, călug. *; Silvia, mamă
4 D † DUMINICA a 31-a de peste an; Ss. Carol Borromeu, ep.; Felix de Valois, pustnic

2. Luna octombrie este luna Sfântului Rozariu și a misiunilor. Vă invităm să ne rugăm împreună Rozariul în biserica noastră înaintea Sfintelor Liturghii. Luna Octombrie este totodată și luna misiunilor. Donațiile pentru susținerea misiunii Arhidiecezei de București din Sololo, Kenia se fac în cutia misionară pe care o găsiți în fața pupitrului sau amvonului.

3. Marți, 2 Octombrie am început novena la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Pentru a urma Novena sau cele 9 Marti se recomandă participarea la Sf. Liturghii, Spovada și Sf. Impărtăsanie, dacă este posibil, și, de asemenea, un mic post sau o mică renunțare. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la biserică pâine, care după ce este binecuvantată se împarte tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a V-a.

4. Joi, 1 Noiembrie 2018, Solemnitatea TOŢI SFINŢII, sărbătoare de poruncă: Sfintele Liturghii la orele 10.30 și 18.00; De la orele 12.30 vom fi în cimitirul Bellu catolic pentru binecuvântarea mormintelor.

5.Vineri, 2 Noiembrie 2018, Pomenirea tuturor credincioşilor răposaţi: Sfintele Liturghii la orele 6.50: Sf. Liturghie cu Oficiul pentru morți; 10.30 și 18.00 Sf. Liturghii cu Requiem (prohodul pentru răposați); De la orele 12.30 vom fi în cimitirul Bellu catolic pentru binecuvântarea mormintelor. Vineri, 2 Noiembrie 2018, în Cimitirul "Bellu Catolic” din București, în faţa Capelei "Sf. Ana", la orele 15.00, va fi Rugăciunea Solemnă pentru toţi răposaţii, prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu. Cei care au răposați în alte cimitire se pot programa la biroul parohial. Duminică, 4 Noiembrie 2018 la orele 10.30 Sf. Liturghie cu Requiem; după Sf. Liturghie organizăm praznicul sau pomana parohială pentru toți răposații.

6. După Sf. Liturghie toți elevii sunt așteptați la sala de cateheză pentru o scurtă pregătire religioasă. Adolescenții și tinerii sunt ateptați la capela Bisericii.

Odihna veşnică dă-le-o lor, Doamne!

Şi lumina cea fără de sfârşit să le strălucească lor!

Să se odihnească în pace! Amin.

Categories: Anunturi, Sf Anton