Săptămâna: 29 Mai – 5 Iunie 2022

1. Calendarul Săptămânii:
29 D † DUMINICA a 7-a a Paştelui; Ss. Paul al VI-lea, pp.; Maxim, ep.
30 L Ss. Ferdinand, rege; Ioana d'Arc, fc. LN
31 M VIZITA SF. FC. MARIA; Sf. Petronela, fc. m.
1 M Sf. Iustin, filozof m. **
2 J Ss. Marcelin şi Petru, m. *
3 V Ss. Carol Lwanga şi îns., m. **
4 S Sf. Francisc Caracciolo, pr.
5 D † COBORÂREA SF. DUH (RUSALIILE); Sf. Bonifaciu, ep. m.

2. Marți 15 Martie 2022 am început Trezenă sau cele 13 Marți de Rugăciuni la Sf. Anton de Padova, Sfântul minunilor, patronul spiritual al Bisericii și parohiei noastre. Pentru a urma trezena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sanătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a XII-a.

3. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm.

4. Dragi tineri, sâmbăta următoare, 4 iunie 2022, Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului vă invită la un timp de reflexie, rugăciune și comuniune. Evenimentul va consta într-o Veghe de Rusalii, ca pregătire la solemnitatea Coborârii Duhului Sfânt, care va avea loc duminica viitoare. Locația: Parohia ”Sfânta Elena”, începând cu ora 18:00. Sunteți așteptați cu drag!

5. După binecuvântare toți copiii de la Prima Sf. Împărtășanie sunt așteptați la capela Bisericii, iar adolescenții, tinerii și ceilalți elevi la sala de cateheză.

6. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunea la Preasfânta Inimă a lui Isus și Inima Neprihănită a Mariei. Voi vizita bolnavii și persoanele în vârstă din parohia noastră pentru Spovadă și Sf. Împărtășanie. Vineri de la orele 17:00 la 18:00 vom face Adorație la Preasfântul Sacrament.


Cristos s-a înălțat!
Adevarat s-a înălțat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro