Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 29 Martie – 5 Aprilie 2020

1. Calendarul săptămânii
29 D † DUMINICA a 5-a din Post; Sf. Eustasie, ep.
30 L Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.
31 M Sf. Beniamin, diacon m.
1 M Sf. Hugo, ep., PP
2 J Sf. Francisc de Paola, pustnic *
3 V Ss. Alois Scrosoppi, pr.; Sixt I, pp.
4 S Sf. Isidor, ep. înv. *
5 D † DUMINICA FLORIILOR; Ss. Vincenţiu Ferrer, pr.; Irina, m.

2. Coroana Rozariului împotriva Coronavirusului: În această perioadă de mare încercare pentru noi toți datorită epidemiei de Coronavirus ne rugăm în fiecare zi în biserica noastră Coronița Milostivirii divine și Sf. Rozariu la orele 15:00 și transmitem live pe pagina de facebook a parohiei noastre (https://www.facebook.com/sfAntonColentina/). Vă invităm pe toți să vă uniți de acasă cu noi în rugăciune pentru a implora ajutorul și milostivirea divină.

3. În urma Ordonantei militare nr. 2/2020 a MAI celebrările religioase se oficiază în biserica fara public. Ordonanta aceasta prevevede in art. 9, paragraful 1: „(2) Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online. (3) Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”. Prin urmare, la Biserica Sf. Anton programul liturgic ramâne acelasi și vom face trasmisiuni live pe pagina de facebook a parohiei noastre: https://www.facebook.com/sfAntonColentina/ De asemenea, Sf. Liturghii se transmit online zilnic pe site-ul www.catedralaonline.ro., la Radio Maria și totodată TVR2 transmite Sf. Liturghie de la orele 10.30 din catedrala Sf. Iosif din București.

4. Pregătirea copiilor pentru Prima Sf. Împărtășanie în această perioadă va fi online.

5. Marți, 17 Martie 2020, am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Urmează Marțea a III-a.

6. La intrarea în Biserică găsiți Declarația 230 prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia.

7. În timpul Postului Mare ne vom rugăm Calea Sfintei Cruci în zilele de Vineri și Duminică de la orele 17:30. De asemenea, în timpul Postului Mare suntem învitați să adunăm în Cutia Speranței caritatea sau pomana noastră prin care sprijinim misiunile Arhidiecezei noastre din Kenia: Torbi și Badha Hurry unde slujesc preoți din Arhidieceză.

- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!