Săptămâna:  29 Septembrie – 6 Octombrie 2019

 

 1. Calendarul Săptămânii:

29 D DUMINICA a 25-a de peste an; Ss. Mihail, Gabriel şi Rafael, arhangheli

30 L Ss. Ieronim, pr. înv. **; Grigore Luminătorul, ep.

1 M Ss. Tereza a Pruncului Isus, fc. înv. **; Roman Melodul, diacon

2 M Ss. Îngeri Păzitori **

3 J Ss. Dionisie Areopagitul; Candida, m.; Ff. Constantin Ignaţiu Bogdánffy, ep. m.; Crescenţiu, pr. m.

4 V Sf. Francisc din Assisi **

 5 S Sf. Faustina Kowalska, călug.; Ff. Albert Marvelli; Bartolo Longo PP

           6 D DUMINICA a 27-a de peste an; Sf. Bruno, pr.

 1. Duminică, 29 Septembrie este și Ziua Mondială a Migranților și a Refugiatilor (105-a Zi Mondială) cu tema: “Nu este vorba numai de migranţi, este vorba despre noi toţi”. În unire cu întreaga Biserică ne rugăm și ne solidarizam cu acesti frați ai nostri.
 2. În timpul anului școlar catehezele copiilor și a tinerilor se vor desfășura în parohia noastră după următorul program: Duminica după Sf. Liturghie de la orele 10.30:
 • cateheza copiilor: elevii din clasele I-VIII (pe două grupe: clasele I-IV și V-VIII);
 • cateheza tinerilor: pentru toți elevii din clasele IX- XII și pentru orice tânăr de bunăvoință.
 1. Am început încrierea copiilor pentru Prima Sfântă Impărtășanie.
 2. Marți, 17 Septembrie, am început Novena la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor, patronul Bisericii noastre. Pentru a urma novena sau cele 9 Marti de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sf. Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică jertfă. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a III-a.
 3. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunile la Preasfânta Inimă a lui Isus și la Inima Neprihănită a Mariei. Vineri vom vizita bolnavii și persoanele în vârstă din parohia noastră. Seara, la sfârșitul Sfintei Liturghii de la orele 18.00 vom face Adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament.
 4. Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului, invită pe toți tinerii Sâmbăta, 5 Octombrie, începând cu orele 11.00, la Parohia Sfântul Francisc (Militari), pentru a participa la Deschiderea Anului Pastoral. Tema evenimentului este: ”Iosif, regele viselor”, prin urmare, oricine dorește, își poate aduce cu sine și o vestimentație specifică perioadei Vechiul Testament, în care a trăit Iosif, fiul patriarhului Iacob. În program sunt prevăzute: Sfânta Liturghie prezidată de PS Cornel Damian la orele 12.00, cu posibilitate de spovadă înainte, și alte activități interactive, care vor fi anunțate la începutul evenimentului. Sunteți așteptați cu drag!
 5. Ia si citeste! Asa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspiratiile Duhului Sfant si s-a apropiat de cuvantul lui Dumnezeu, de Sf. Scriptură, tot astfel vă indemnăm ca la ieșirea din biserică să luați o carte din biblioteca parohiei noastre.
 6. Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Scrisoarea Apostolică Maximum Illud a Papei Benedict al XV-lea, papa Francisc a decretat luna Octombrie 2019, Luna Misionară Extraordinară. Tema Lunii Misionare Extraordinare este “Botezați și trimiși: Biserica lui Cristos într-o misiune în lume” și are drept scop retrezirea conștiinței missio ad gentes (trimiterea la popoare) și relansarea cu un nou spirit de responsabilitate în vestirea Evangheliei în lumea de azi. Pentru celebrarea Lunii Misionare Extraordinare, papa Francisc ne indică următoarele dimensiuni:

– Întâlnirea personală cu Isus Cristos viu în Biserica Sa prin Euharistie,

– Cuvântul lui Dumnezeu, rugăciunea personală și comunitară;

– Mărturia: sfinții, martirii misiunii și mărturisitorii credinței, o expresie a Bisericilor răspândite în întreaga lume;

– Formarea misionară: Sf. Scriptură, cateheză, spiritualitate și teologie;

– Caritatea misionară.

În parohia noastră, Duminică, 6 Octombrie la Sf. Liturghie de la orele 10.30 vom inaugura solemn Luna misionară extraordinară proclamată de papa Francisc. Sunt invitați să participe activ toți copiii parohiei. După Sf. Liturghie: cateheză misionară în sala de cateheză a parohiei.

În luna Octombrie, luna Sf. Rozariu, vom oferi toate rugăciunile Sf. Rozariu și a litaniilor către Maica Domnului cu intentia principală pentru misiuni și misionari. Sf. Rozariul și litaniile vor avea loc zilnic înaintea Sf. Liturghii de la orele 18.00; Duminica și înaintea Sf. Liturghii de la orele 10.30.

Vineri, 18 Octombrie, invităm toți copii la orele 17.10 în Biserica noastră pentru actiunea Un milion de copii se roagă Rozariul pentru unitate si pace.

 

 Lăudat să fie Isus Cristos!

 

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București

Parohia Sfântul Anton – Colentina

Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;

Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro