Săptămâna: 3 – 10 Aprilie 2022

1. Calendarul Săptămânii:
3 D † DUMINICA a 5-a din Postul Mare; Ss. Alois Scrosoppi, pr.; Sixt I, pp.
4 L Sf. Isidor, ep. înv. *
5 M Ss. Vincenţiu Ferrer, pr. *; Irina, m.
6 M Sf. Eutihie, patriarhul Constantinopolului
7 J Sf. Ioan Baptist de La Salle, pr. *
8 V Ss. Iulia Billiart, călug.; Dionisie, ep.
9 S Fer. Ubald, călug. PP
10 D † DUMINICA FLORIILOR; Ss. Apoloniu, pr. m.; Macarie

2. Duminică 3 Aprilie a.c. la Sf. Liturghie de la orele 10.30 va fi prezent pr. Lenghen Ștefan, preot misonar în Kenia. Vom face colecta și „Cafeaua antoniană” pentru misiunile Arhidiecezei noastre din Kenia, Africa. Invit doamnele și pe toți cei de bunăvoință pentru a pregăti dulcele necesar acestei activități caritabile. Mulțumesc frumos tuturor pentru participare, implicare și colaborare.

3. Marți 15 Martie 2022 am început Trezenă sau cele 13 Marți de Rugăciuni la Sf. Anton de Padova, Sfântul minunilor, patronul spiritual al Bisericii și parohiei noastre. Pentru a urma trezena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sanătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a IV-a.

4. Marți 5 aprilie a.c. la Liturghia de la 18.00 va fi prezent și pr. Fabian Măriuț, responsabil cu Oficiul pentru familii în Arhidieceza și care ne va vorbi despre Anul Pastoral Familia Amoris laetitia. De Miercurea trecută Icoana Sf. Familii de la Nazaret se afla în biserica noastră. Prin urmare, invit toate familiile dar și pe toți credincioșii pentru a face un efort în plus ca să participe la această Sf. Liturghie deosebită. De asemenea invit pe toți coriștii la o repetiție la cor după această Liturghie. Mulțumesc mult!

5. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm.

6. După binecuvântare toți copiii de la Prima Sf. Împărtășanie sunt așteptați la capela, adolescenții și tinerii de la Mir, precum și toți ceilalți elevi și tineri sunt așteptați la sala de cateheză pentru o cateheza misionară ținută de pr. Stefan.

7. La ieșirea din biserică găsiți Declarația 230 pentru anul fiscal 2021. Toți cei care au lucrat anul trecut puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Trebuie să completați declarația cu datele de identificare a contribuabilului și să semnați în partea de jos. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

8. Miercuri, 2 Martie 2022, am început Postul Mare. În timpul Postul mare ne rugăm Calea Sfintei Cruci în fiecare zi de Miercuri și Vineri de la orele 17:30. De asemenea, Duminica între orele 15:00 – 18:00 vom face adorație euharistică. Programul:
- Duminică 3 Aprilie între orele 15:00 – 18:00
În timpul Postul mare sunt chemați să practicăm postul și pomana. În acest sens va propunem „Cutia speranței”: în ea adunăm ajutorul pentru misiunile Arhidiecezei Romano-Catolice din Kenia, Africa. La intrarea în Biserică găsiți „Cutia speranței” pe care sunteți invitați să o luați acasă pentru a aduna caritatea sau pomana în timpul Postului.

9. Duminica, 10 aprilie 2022, vom celebra Duminica Floriilor. În Biserica noastră vom celebra două Sfinte Liturghii: la orele 10:30 și seara la 18:00. La 10:30 vom sfinți ramurile și le vom purta în procesiune. În București procesiunea solemnă va începe de la Biserica Franceză „Sacré Coeur”, ora: 15:00, cu celebrarea de sfințire a ramurilor, și se va încheia la Catedrala „Sf. Iosif”. La sfârșitul procesiunii se va celebra Sfânta Liturghie solemnă de Florii prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Aurel PERCĂ. La această sărbătoare sunt invitați:
1. CREDINCIOŞII DIN PAROHII (copii, tineri, familii etc.) + TOATE PERSOANELE CONSACRATE
(ora 14:40, la Biserica Franceză, cu ramuri în mână)
2. TOŢI PREOŢII DIN BUCUREŞTI ȘI DIN VECINĂTATEA BUCUREȘTIULUI
(ora 14:40, la Biserica Franceză, cu „albă”, stolă roşie şi ramuri în mână)
3. TOŢI MINISTRANŢII DIN PAROHII
(ora 14:30 la Biserica Franceză, cu hăinuţele de ministrant şi ramuri în mână)
4. VOLUNTARII pentru buna organizare a procesiunii (ora 14:15, la Biserica Franceză)

- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro