Anunțuri, Duminică 3 - 10 Octombrie 2021

1. Calendarul Săptămânii:
3 D † DUMINICA a 27-a de peste an; Ss. Dionisie Areopagitul; Candida, m.; Ff. Constantin Ignaţiu Bogdánffy, ep. m.; Crescenţiu, pr. m.
4 L Sf. Francisc din Assisi **
5 M Sf. Faustina Kowalska, călug. *; Ff. Albert Marvelli; Bartolo Longo
6 M Sf. Bruno, pr. *
7 J Sf. Fc. Maria, Regina Rozariului **
8 V Ss. Ioan Calabria, pr.; Pelagia, fc. m.
9 S Ss. Dionisie, ep. şi îns., m. *; Ioan Leonardi, pr. *; Abraham, patriarh
10 D † DUMINICA a 28-a de peste an; Sf. Daniel Comboni, ep.

2. Duminică, 3 Octombrie, toți adolescenții și tinerii din parohie sunt invitați să ia parte la evenimentul Deschiderea Noului An Pastoral 2021-2022 care va avea loc la Sf. Liturghie de la 10:30 și va continua după la sala de cateheză. Împreună e mai frumos!

3. Marți, 21 Septembrie 2021, am început Trezena sau 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul spiritual al Bisericii noastre. Pentru a urma trezena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sanătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

4. Joi, 7 Octombrie în comemorarea liturgică a Sf. Fecioară Maria, Regina Rozariului, vom celebra Sf. Liturghie seara la orele 18:00. Luna octombrie este cunoscută în Biserica noastră Catolică ca luna Sfântului Rozariu și totodată ca lună a misiunilor. Rozariul este rugăciunea închinată Maicii Domnului, supranumită rugăciunea rozelor sau a trandafirilor. Prin rugăciunea Sf. Rozariu și mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, a Sfintei Tereza a pruncului Isus și a tuturor sfinților vrem ca în această lună să creștem mai mult în credinţă şi în mărturisirea iubirii fidele față de Cristos și Evanghelia milostivirii lui Dumnezeu. Vă invităm pe toții ca în această lună să ne rugăm zilnic Rozariul și să cântăm litaniile la Maica Domnului în Biserica noastră înaintea Sfintelor Liturghii de la orele 17:00 sau Lunea și Joia după Coronița milostivirii divine de la orele 15:00. Toți cei care nu pot ajunge la Biserică se pot uni în rugăciune cu noi urmărind transmisiunile live de pe pagina de Facebook a parohiei noastre: https://www.facebook.com/sfAntonColentina. În luna octombrie suntem invitați să luăm acasă Cutia speranței care este cutia misionară pentru întrajutorarea misiunilor Arhidiecezei din Kenia: Turbi și Bada Hurry. Vă invităm să adunați în ea pomana sau caritatea dvs. Cutia o găsiți la intrarea în Biserică. Orice faptă bună contează! Mulțumim frumos!

5. Am început înscrierile pentru Taina Sfântului Mir. Toți adolescenții și tinerii din parohia noastră ca nu au primit acest sacrament sunt invitați să se înscrie pentru primirea acestei taine a credinței noastre creștine. Din această toamnă începem pregătirile catehetice, urmând ca anul viitor să celebrăm această „sărbătoare a Rusaliilor” în parohia noastră. De asemenea, persoanele adulte sau chiar în vârstă care n-au primit până acum acest har sunt rugate să se anunțe la sacristie sau la biroul parohial.

5. După binecuvântarea finală elevii sunt rugați să participe la catehezele destinate lor.

Lăudat să fie Isus Cristos! În vecii vecilor! Amin.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro