Săptămâna, 30 Aprilie - 7 Mai 2023

1. Calendarul săptămânii
30 D † DUMINICA a 4-a a Paştelui; Ss. Pius al V-lea, pp.; Iosif Cottolengo, pr.; Sofia, fc. m.
1 L Ss. Iosif Muncitorul *; Ieremia, profet
2 M Ss. Atanasie, ep. înv. **; Antonin din Florenţa, ep.
3 M SS. FILIP ŞI IACOB, ap.
4 J Sf. Florian, m.
5 V Ss. Angelo, călug. m.; Gottard, ep. LP
6 S Ss. Benedicta, fc.; Petru Nolasco, călug.
7 D † DUMINICA a 5-a a Paştelui; Ss. Roza Venerini, călug.; Ghizela, regină; Anton Pecerski, pustnic

2. Luni 1 Mai, în sărbătoarea Sf. Iosif Muncitorul vom celebra două Sfinte Liturghii: dimineață la orele 6:50 și seara la orele 18:00. Luna Mai este în tradiția Bisericii luna închinată Sfintei Fecioarei Maria. Vă invităm ca în această lună să stăruim în rugăciune și să ne rugăm zilnic Sf. Rozariu înainte de Sfintele Liturghii, în special de seară: astfel de la orele 17:00 ne vom ruga Sf. Rozariu și vom cânta litaniile la Maica Domnului; Lunea și Joia imediat după Coronița milostivirii divine de la orele 15:00. Să ne rugăm împreună Mariei, Regina păcii, ca bunul Dumnezeu să schimbe inimile celor care susțin războiul pentru a obține cât mai curând pacea.

3. Am început Trezena la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Marți 14 Martie 2023, am început Trezena de rugăciuni. Pentru a urma Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovadă și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și, de asemenea, un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Vă invităm să ne rugăm prin mijlocirea Sf. Anton, sfântul Minunilor, atât pentru intențiile personale, cât și pentru încetarea războiului, pentru cei sinistrați, pentru cei bolnavi și ajutorarea familiilor. Credincioșii care doresc să lase un acatist online îl pot trimite următoarea adresă de mail: contact@parohiasfanton.ro.

4. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină, pe care vi le recomandăm.

5. Redirecționează 3.5% din impozitul tău către Parohia și Biserica ta Sf. Anton de Padova. Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de ajutor în plus bisericii tale. Într-o perioadă în care fiecare dintre noi e mai atent la cum își gestionează banii, să redirecționezi 3,5% din impozitul anual pe venit poate deveni mai important ca oricând pentru Biserică. Completând formularul 230 fie fizic și adus la Parohie (până la data de 15 mai), fie prin aplicația pusă la dispoziție de Parohie: htps://redirectioneazaimpozit.ro/parohiasfantoncolentina sau scanând codul QR pe care îl găsiți pe flyerele de la intrare în Biserică, permiți redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Mulțumim frumos și vă asigurăm de rugăciunile noastre! Sfântul Anton de Padova să vă mijlocească tot harul și ajutorul de care aveți mai mare nevoie!

6. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunile la Preasfânta Inimă a lui Isus și la Inima Neprihănită a Mariei. Vineri de la orele 17.00-18:00 vom face adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament.

7. După binecuvântare toți copiii de la Prima Sfântă Împărtășanie sunt așteptați la capela de la subsolul Bisericii, iar ceilalți la sala de cateheză.

Cristos a înviat! Adevărat a înviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro