Săptămâna: 30 Ianuarie – 6 Februarie 2022

1. Calendarul Săptămânii:
30 D † DUMINICA a 4-a de peste an; Sf. Martina, m.
31 L Ss. Ioan Bosco, pr. **; Marcela, văduvă
1 M Sf. Veridiana, fc. LN
2 M ÎNTÂMPINAREA DOMNULUI; Sf. Ioana
3 J Ss. Blaziu, ep. m. *; Oscar, ep. *; Simeon Bătrânul
4 V Sf. Gilbert, pr.
5 S Sf. Agata, fc. m. **
6 D † DUMINICA a 5-a de peste an; Ss. Paul Miki şi îns., m.; Doroteea şi Teofil, m.

2. Continuăm binecuvântarea caselor sau a locuințelor: "Pace acestei case!" (Luca 10,5) cu reprogramările. NB: Credincioșii care nu sunt înscriși în parohie sau care și-au schimbat locuința sunt rugați să anunțe la biroul parohial. Cei care nu pot în ziua programată sau doresc numai după o anumită oră sunt rugaţi să anunțe și să se reprogrameze. Sfințirea casei nu este legată de plata cultului sau a simbriei. Cultul sau simbria în Arhidieceză este de 1% din venitul total al salariaților din familie pe un an. Vă mulțumim!

3. Miercuri, 2 Februarie, celebrăm sărbătoarea ÎNTÂMPINAREA DOMNULUI. Vom celebra două Sfinte Liturghii la orele 10:30 și 18:00. La ambele Liturghii vom sfinți lumânările.

4. Joi, 3 Februarie 2021, în comemorarea liturgică a Sf. Blaziu, episcop martir. vom celebra Sf. Liturghie la orele 18:00 vom oferi binecuvântarea Sf. Blaziu cu lumânările sfințite pentru a fi păziți de bolile de gât și de orice boală.

5. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunile la Preasfânta Inimă a lui Isus și la Inima Neprihănită a Mariei. Vineri de la orele 17.00-18:00 vom face adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament.

6. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină. Reamintesc de abonamentele la Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton.
7. După binecuvântare toți copiii sunt așteptați la capela Bisericii, iar adolescenții și tinerii de la Mir la sala de cateheză.
8. Ia si citește! Așa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspirațiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă îndemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre. Pentru această duminică vă prezentăm și vă propunem patru cărți: Săptămâna trecută am celebrat convertirea Sfântului Apostol Paul și astăzi vă prezentăm trei broșuri (cărticele) despre evanghelizatorul neamurilor: prima, intitulată Apostolul Paul, este scrisă ca o poveste și ne prezintă fascinanta transformare (convertirea sa), călătoriile și activitatea unui evreu tânăr școlit, Saul. Suntem în anul 36 după Cristos. E o zi înăbușitoare de vară. Amiază. Un grup mic de călăreți se deplasează în grabă pe drumul prăfuit care duce la Damasc, pentru a merge să ii pedepsească pe creștini. Conducătorul lor este un tânăr, Saul, plin de furie împotriva lui Isus și a celor care cred în El. Continuarea poveștii vă invitam să o descoperiți singuri.
A doua, intitulată “Să-l ascultăm pe Sfântul Apostol Paul”, ne invită să citim în fiecare lună un text de două pagini, care cuprinde trei părți: Să ascultăm cuvântul lui Dumnezeu, Meditația și Rugăciunea. Pornind de la texte din Noul Testament ni se propune să medităm atât la faptele apostolului Paul cât și la viața noastră. Cititoarele vor fi încântate să afle că prima comunitate de creștini europeni a luat naștere datorită unui femei pe nume Lidia. Vă invităm să descoperiți și alte comori cuprinse in această broșură.
A treia, Mărturisirile Sfântului Paul, cuprinde ciclul de exerciții spirituale ținut preoților Diecezei de Milano, în septembrie 1981. In cadrul lor ni se propune să punem in legătură experiența lui Paul cu experiența Bisericii și cu cea a fiecăruia dintre noi, astfel încât să răspundem la întrebarea fundamentală: care este planul lui Dumnezeu în privința mea?
A patra, Summa Theologiae, Despre Dumnezeu. Săptămâna trecută l-am sărbătorit și pe Sfântul Toma de Aquino. Vă invităm să îi citiți opera cea mai importantă. Toma de Aquino este un mare învățător al Bisericii și un mare filozof. El a încercat să realizeze armonia dinte credință și rațiune, unirea filozofiei lui Aristotel cu gândirea creștină. Recomandăm această carte tuturor creștinilor care doresc să înțeleagă doctrina sfântă a lui Toma de Aquino, celor care își pun întrebări filozofice și caută să îl cunoască pe Dumnezeu folosind inteligența.

8. Organizația Umanitară CONCORDIA ne solicită sprijinul pentru promovarea în rândul tinerilor dezavantajați din comunități sărace și/sau mediul rural a unor oportunități de formare profesională. În cadrul Școlii de Meserii CONCORDIA, din Ploiești, anual, se organizează cursuri de bucătar, brutar, ospatar si lucrător în cultura plantelor, pentru un număr 45 tineri cu vârsta cuprinsă între 18 - 26 ani.

9. La ieșirea din biserică gășiti Declarația 230 pentru anul fiscal 2021. Toți cei care au lucrat anul trecut puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Trebuie să completați declarația cu datele de identificare a contribuabilului și să semnați în partea de jos. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

10. Coriștii sunt rugați să participe la repetițiile de la cor.

Lăudat sa fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro