Anunțuri, Duminică 30 Mai 2021

1. Calendarul Săptămânii:
30 D † PREASFÂNTA TREIME; Ss. Ferdinand, rege; Ioana d'Arc, fc.
31 L VIZITA SF. FC. MARIA; Sf. Petronela, fc. m.
1 M Sf. Iustin, filozof m. **
2 M Ss. Marcelin şi Petru, m. *
3 J † TRUPUL ŞI SÂNGELE DOMNULUI; Ss. Carol Lwanga şi îns., m.
4 V Sf. Francisc Caracciolo, pr.
5 S Sf. Bonifaciu, ep. m. **
6 D † DUMINICA a 10-a de peste an; Sf. Norbert, ep.

2. Joi, 3 Iunie 2021, celebrăm sărbătoarea TRUPUL ŞI SÂNGELE DOMNULUI – Joia verde. Vom celebra două Sfinte Liturghii la orele 10:30 și seara la 18:00.

3. Am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Foile pentru rugăciuni le găsiți la intrarea în Biserică. Pentru a urma cele 13 Marti se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtăsanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică renunțare. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată la sfârșitul Liturghiei și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

4. Ia si citeste! Asa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspirațiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă îndemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre.

5. După binecuvântarea finală de la Sf. Liturghie de la orele 10:30 toți copiii de la prima Sf. Împărtășanie sunt asteptați în fața Bisericii.

6. Coriștii sunt rugați să participe după Sf. Liturghie de la orele 10.30 la repetițiile la cor pentru hram.

7. Centrul diecezan pentru Pastorația Tineretului îi invită pe adolescenții și tinerii din parohie la Festivalul Tinereții”. Evenimentul va avea loc sâmbăta, 5 iunie, la teatrul Țăndărică din București, începând cu ora 14.00. Alte detalii veți putea observa în afișul de la avizier. Evenimentul va fi transmis și de AngelusTV.

8. Cu ocazia Solemnităţii „TRUPUL ŞI SÂNGELE DOMNULUI”, Duminică, 6 Iunie 2021 va avea loc Procesiunea solemnă cu Preasfântul Sacrament. Procesiunea începe de la BISERICA ITALIANĂ, la ora 15:00 şi se va încheia la Catedrala „Sf. Iosif”.
După încheierea procesiunii, în Catedrală, se va celebra Sfânta Liturghie Solemnă prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Aurel Percă.
Pentru reuşita procesiunii:
• Credincioşii, sunt rugați, să fie prezenţi în faţa Bisericii Italiene la ora 14:45;
• Ministranţii să fie prezenţi la ora 14:30 în curtea Bisericii Italiene cu hăinuţele
de ministrant;
• Copiii care au primit Prima Sfântă Împărtăşanie sau Sacramentul Sfântului Mir, fie anul acesta, fie anii trecuţi, să fie îmbrăcați în „alb” şi să fie prezenți la ora 14:30 în faţa Bisericii Italiene. Foarte important: să nu se uite coşuleţul cu petale de flori pentru Preasfântul Sacrament;
• Toţi preoţii să fie prezenţi în Biserica Italiană la ora 14:45 îmbrăcaţi cu alba şi stola albă;
• Voluntarii care vor ajuta la buna organizare a procesiunii, sunt rugați, să fie prezenți în curtea Bisericii Italiene, la ora 14:10.

8. Săptămâna aceasta avem Prima Vinere și prima Sâmbăta din lună. Voi vizita bolnavii și persoanele în vârstă din parohie. Vineri la Sf. Sfintei Liturghii de la orele 18.00 vom face adorație euharistica în fata Preasfântului Sacrament

Lăudat să fie Isus Cristos! In veci! Amin.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro