Săptămâna: 31 Mai – 7 Iunie 2020

1. Calendarul săptămânii
31 D † COBORÂREA SF. DUH (RUSALIILE); Vizita Sf. Fc. Maria; Sf. Petronela, fc. m.
1 L Sf. Fc. Maria, Maica Bisericii **; Sf. Iustin, filozof m.
2 M Ss. Marcelin şi Petru, m. *
3 M Ss. Carol Lwanga şi îns., m. **, R.
4 J Sf. Francisc Caracciolo, pr.
5 V Sf. Bonifaciu, ep. m. **, R. LP
6 S Sf. Norbert, ep. *, R.
7 D † PREASFÂNTA TREIME; Sf. Robert, abate

2. Coroana Rozariului împotriva Coronavirusului: În această perioadă încercare pentru noi toți datorită epidemiei de Coronavirus ne rugăm în fiecare zi în biserica noastră Coronița Milostivirii divine la orele 15:00 și transmitem live pe pagina de facebook a parohiei (https://www.facebook.com/sfAntonColentina/). Vă invităm pe toți să vă uniți cu noi în rugăciune pentru a implora ajutorul și milostivirea divină.

3. Duminica 31 Mai, se împlinește un an de la frumoasa vizită pe care Sfântul Părinte Papa Francisc făcut-o în Romania, în primul rând la București, mai ales Sf. Liturghie din Catedrala Sf. Iosif. (Puteti rememora momentele cele mai frumoase intrand pe situl https://www.papalabucuresti.ro/). Cu aceasta ocazie IPS Aurel Perca a scris câteva gânduri pe care le gasiti situl www.angelus.com.ro În această duminică ne rugăm in mod deosebit pentru Papa Francisc.

4. Luna Iunie este închinată cultului Inimii Preasfinte a lui Isus. Înainte de Sfintele Liturghii de seară, ne rugăm împreună Sf. Rozariu și litania la Inima lui Isus.

5. Marți, 17 Martie 2020, am început Trezena/13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii. Urmează Marțea a XII-a.

6. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunile la Preasfânta Inimă a lui Isus și la Inima Neprihănită a Mariei. Vineri vom vizita bolnavii și persoanele în vârstă din parohie, iar seara la sfârșitul Sf. Liturghii vom face Adorație euharistică.

7. Vineri, 5 Iunie se împlinesc 90 de ani de la crearea Mitropoliei de Bucuresti. La 5 iunie 1930 (după Concordatul din 1927, ratificat in 1929) Arhiepiscopia de Bucuresti este ridicată la rang de sediu mitropolitan și sediu primațial al Bisericii Catolice de rit latin din Romania. Mons. Alexandru Theodor Cisar este promovat arhiepiscop mitropolit. Prin bulla Sollemni conventione, Papa Pius al XI-lea stabileste ierarhia catolica pentru toate riturile, din Regatul Romaniei: pentru ritul latin - Provincia bisericească de Bucuresti cuprindea 1. Mitropolia de Bucuresti, cu patru sufragane 2. Alba Iulia, 3. Timisoara, 4. Satu Mare și Oradea, 5. Iași. Cu aceasta ocazie IPS Aurel va prezida Sf. Liturghie din ziua de vineri 5 iunie, la ora 18:30 și ne îndeamna pe toți ca in acea zi sa ne rugăm in mod deosebit pentru unitatea Bisericii Catolice din tara noastră, amintindu-i in rugăciune pe ierarhii, preoții, persoanele consacrate și credincioșii care au slujit in cadrul Mitropoliei de Bucuresti.

8. La intrarea în Biserică găsiți Declarația 230 prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia.

9. La intrarea în biserică găsiți revistele noastre Actualitatea Creștină.

10. Din data de 15 Mai se poate veni la Biserică și participa la Sfintele Liturghii, dar trebuie să se respecte precauțiile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Sf. Liturghii se celebrează în aer liber cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane, respectând următoarele reguli privind accesul în lăcașele de cult, distanța minimă de siguranță și măsuri sanitare specifice pentru desfașurarea activităților religioase.

1. Reguli privind accesul și desfășurarea activităților:

- Accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat se va face limitat, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane.

- Nu se va permite accesul credincioșilor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

- La intrarea în lăcașul de cult sau în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat, persoanele sunt obligate să-și dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, pus la dispoziție de organizatorii evenimentului religios.

- Se vor plasa, la loc vizibil, anunțuri scrise privind regulile de distanțare fizică și cele de acces în lăcașurile de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat.

- Activitățile religioase în interiorul lăcașelor de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat se desfășoară cu participarea unui număr de maximum 16 persoane.

- În interiorul lăcașelor de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul.

- Slujbele care se vor oficia de către personalul de cult, în aer liber, se vor desfășura cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane.

- Slujbele religioase desfășurate în spații publice, în exteriorul lăcașurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice.

2. Măsuri sanitare specifice:

- În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult care intră în contact cu credincioșii, acestea se vor dezinfecta după fiecare utilizare.

- Se vor dezinfecta periodic, o dată la 4 ore, obiectele sau suprafețele frecvent atinse (de exemplu, mânerele ușilor, balustrade, scaune).

Lăudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro