Săptămâna: 31 Martie – 7 Aprilie 2019

1. Calendarul Săptămânii:
31 D † DUMINICA a 4-a din Post; Sf. Beniamin, diacon m.
1 L Sf. Hugo, ep.
2 M Sf. Francisc de Paola, pustnic *
3 M Ss. Alois Scrosoppi, pr.; Sixt I, pp.
4 J Sf. Isidor, ep. înv. *
5 V Ss. Vincenţiu Ferrer, pr. *; Irina, m.
6 S Sf. Eutihie, patriarhul Constantinopolului
7 D † DUMINICA a 5-a din Post; Sf. Ioan Baptist de La Salle, pr.

2. Colecta de Duminică, 31 martie 2019, a IV -a Duminică din Postul Mare, este o colectă specială pentru Asociația Caritas Bucureşti, instituţia de caritate a Arhidiecezei noastre. Sumele strânse din colectă vor fi destinate susţinerii Cantinei sociale, care acordă săptămânal 690 porţii de hrană caldă şi rece persoanelor aflate în dificultate. Multumim pentru generozitate.

3. Duminică, 31 Martie 2019, pr. Eugen Blaj, director al Operelor Misionare Pontificale în Romania va veni în parohia noastră pentru o animare misionară. După Sfânta Liturghie de la orele 10.30, părintele va ține o cateheza tuturor copiilor, adolecenților și tinerilor despre copilăria misionară. Cu această ocazie vom organiza și “Cafeauna antoniană” pentru susținea misiunii Arhidiecezei Romano-Catolice de București din Kenia, Africa. Vă invit pe toți pe implicare și colaborare.

4. Am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Acatistele pentru trezeză le găsiți la ieșirea din Biserică. Pentru a urma cele 13 Marti de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică jerfă. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată la sfârșitul Sf. Liturghii și apoi împărțită tuturor, în special săracilor.

5. În timpul Postului mare în Biserica noastră ne rugăm Calea Sfintei Cruci în zilele de Miercuri și Vineri, la sfârșitul Sfintei Liturghii de la orele 18:00. Vă învităm să ne rugăm împreună în Biserică și să parcurgem în aceste zile de har ale Postului Mare drumul pătimirilor Mântuitorului nostru Isus Cristos.

6. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunile la Preasfânta Inimă a lui Isus și la Inima Neprihănită a Mariei. Vineri vom vizita bolnavii și persoanele în vârstă din parohia noastră. Seara de la orele 17.00, în Biserică, vom face Adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament.

7. Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB) a lansat Vineri, 29 Martie 2019, platforma online www.inscrieri.papalabucuresti.ro pentru toți pelerinii care doresc să participe la Sfânta Liturghie pe care Papa Francisc o va prezida în după amiaza zilei de 31 Mai 2019, în Catedrala Sfântul Iosif. Pelerinajul este adresat tuturor credincioşilor catolici din capitală, din țară și din diaspora, dar şi oamenilor de bunăvoință care doresc să se unească în rugăciune şi îşi manifestă interesul de a participa la eveniment prin înscrierea gratuită pe site-ul de internet www.inscrieri.papalabucuresti.ro. Înscrierile sunt deschise până la data de 30 aprilie a.c.; în plus, pe platformă există categoria Pelerin din Arhidieceza de Bucureşti unde credincioşii pot selecta foarte uşor în funcţie de localitate și parohia din care provin. Astfel, deşi ne vom înscrie într-o bază de date electronică, vom fi repartizaţi în acelaşi grup parohial, datorită sistemului automat de distribuire după parohie. Înscrierile sunt individuale (inclusiv pentru copiii de orice vârstă) dar există opţiunea ca familiile să aleagă în timpul completării formularului o etichetă unică pe care să o indice apoi la înscrierea tuturor membrilor familiei, iar astfel sistemul va permite afilierea lor la un singur grup familial şi se evită riscul de a fi repartizaţi în zone diferite de pelerinaj. Se fac toate eforturile pentru ca toți cei care vor fi prezenţi să poată participa în mod direct şi activ la Sfânta Liturghie şi să aibă posibilitatea de a-l vedea pe Sfântul Părinte de aproape.


- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785;www.parohiasfanton.ro

Categories: Anunturi, Sf Anton