Anunțuri, Duminică 24 - 31 Octombrie 2021

1. Calendarul Săptămânii:
31 D † DUMINICA a 31-a de peste an; Sf. Alfons Rodriguez, călug.
1 L † TOŢI SFINŢII
2 M POMENIREA TUTUROR CREDINCIOŞILOR RĂPOSAŢI
3 M Ss. Martin de Porres, călug. *; Silvia, mamă
4 J Ss. Carol Borromeu, ep. **; Felix de Valois, pustnic
5 V Sf. Grigore Lakota, ep. m.
6 S Sf. Leonard, pustnic
7 D † DUMINICA a 32-a de peste an; Sf. Villibrord, ep.

2. Luni, 1 Noiembrie 2021 celebrăm solemnitatea TOŢI SFINŢII, sărbătoare de poruncă.
- Sf. Liturghii la orele 10:30 și 18:00. După Sf. Liturghie de la 10:30 voi fi în cimitirul Bellu Catolic pentru binecuvântarea mormintelor.

3. Marți, 2 Noiembrie 2021, POMENIREA TUTUROR CREDINCIOŞILOR RĂPOSAŢI. Celebrăm trei Sf. Liturghii:
- Orele 6:50 - Sf. Liturghie cu Oficiul pentru morți
- Orele 10:30 - Sf. Liturghie cu Requiem
- Orele 18:00 - Sf. Liturghie cu Requiem și devoțiunea la Sf. Anton.
- După Sf. Liturghie de la 10:30 voi fi în cimitirul Bellu Catolic pentru binecuvântarea mormintelor.
- orele 15.00 în faţa Capelei "Sf. Ana", va avea loc un Requiem Solemn pentru toţi răposaţii, prezidat de Arhiepiscopul Mitropolit Aurel PERCA. Vă rugăm să păstrați condițiile sanitare impuse de pandemie: masca și distanțarea socială.
- Pomana parohială pentru răposați o vom organiza și anul acesta în varianta pachete de alimente pentru cei bolnavi, persoane în vârstă și săraci.
- Pentru cei care doresc Duminică 31 Octombrie de la orele 13:00 voi fi în cimitirul Bellu Catolic pentru binecuvântarea mormintelor. Cei care doresc într-o altă zi a săptămânii sunt rugați să se anunțe la Biserică sau telefonic. De asemenea, cei care au răposați în alte cimitire se pot programa la Biserică sau telefonic. Și anul acesta indulgentele plenare pentru credincioșii răposați sunt prorogate pentru toată luna noiembrie.

4. Marți, 21 Septembrie 2021, am început Trezena sau 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul spiritual al Bisericii noastre. Pentru a urma trezena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sanătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

5. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunea la Preasfânta Inimă a lui Isus și Inima Neprihănită a Mariei. Voi vizita bolnavii și persoanele în vârstă din parohia noastră pentru Spovadă și Sf. Împărtășanie. Vineri seară de la orele 17:00 - 18:00 vom face Adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament.

6. Am început înscrierile pentru Taina Sfântului Mir. Toți adolescenții și tinerii din parohia noastră ca nu au primit acest sacrament sunt invitați să se înscrie pentru primirea acestei taine a credinței noastre creștine. De asemenea, persoanele adulte sau chiar în vârstă care n-au primit până acum acest har sunt rugate să se anunțe la sacristie sau la biroul parohial.

7. După binecuvântarea finală copiii, adolescenții și tinerii sunt rugați să participe la catehezele destinate lor.

8. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomand. De asemenea, la intrarea găsiți si calendarele bisericești pentru 2022.

Odihna cea veşnică dă-le-o lor, Doamne!
Şi lumina cea fără de sfârşit să le strălucească lor!
Să se odihnească în pace! Amin.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro