Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; RO - 022793 - Bucureşti, Sector 2; Tel/Fax. 021/2410785;www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 4 - 11 Martie 2018
1. Calendarul Săptămânii:
4 D † DUMINICA a 3-a din Post; Sf. Cazimir, rege; Fer. Ioan-Anton Farina, ep.
5 L Ss. Luciu I, pp.; Teofil, ep; Adrian din Cezareea, m.
6 M Sf. Coletta, fc.; Fer. Roza din Viterbo, fc.
7 M Ss. Perpetua și Felicitas, m. *
8 J Sf. Ioan al lui Dumnezeu, călug. *
9 V Ss. Francisca Romana, călug. *; Dominic Savio; 40 de soldați, m.
10 S Sf. Simpliciu, pp.
11 D † DUMINICA a 4-a din Post; Sf. Constantin, rege m.

2. În timpul Postului mare în Biserica noastră ne vom ruga Calea Sfintei Cruci în zilele de Vineri, la sfârșitul Sfintei Liturghii de la orele 18:00, și Duminică de la orele 17:30. Va învităm să parcurgem împreună în aceste zile drumul pătimirilor Mântuitorului nostru.

3. Am reluat pregătirile pentru Taina Sf. Mir. Pregătirea catehetică are loc Sambăta la sala de cateheză începând cu orele 15:00. Am început încrierile copiilor pentru Prima Sf. Împărtășanie.

4. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și totodată Declarația 230 prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 2% din impozitul anual pe venit. Trebuie completate doar datele de identificare a contribuabilului și semnătura în partea de jos. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia Sf. Anton.

5. 24 de ore pentru Domnul. Această acțiune pastorală începe Vineri, 9 Martie 2018 când în toate Bisericile din Arhidieceză ne unim în rugăciune la Sfânta Liturghie, Calea Sfintei Cruci și Adorație Euharistică; În parohia noastră Vineri seară de la orele 17:00-18:00 vom face Adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament, apoi Sf. Liturghie și Calea Sf. Cruci. Sâmbătă, 10 Martie 2018 în toate bisericile din Arhidieceză preoții vor fi la dispoziția credincioșilor pentru Sacramentul Spovezii. În Catedrala Sf. Iosif începând de Sâmbătă, 10 Martie, de la orele 19.45 şi până Duminică, 11 Martie, orele 6.15, tinerii și adolescenții din parohiile bucureștene și din împrejurimi, însoțiți de preoți și persoane consacrate vor anima o „Veghe de rugăciune”, în fața Preasfântului Sacrament. Va fi și ocazie pentru Sfânta Spovadă „Să punem din nou în centrul vieții noastre Sacramentul Reconcilierii (Spovezii), pentru că ne permite să atingem cu mâna măreția milostivirii. Va fi pentru fiecare penitent izvor de adevărată pace interioară”. (Papa Francisc, Misericordiae vultus, 17). Parohia Sf. Anton va face adorație de la orele 20:45 pană la 21:30. Invit pe toți adolescenții, tinerii, maicile, călugării și credincioșii parohiei să participe la aceste momente deosebite de har. Această inițiativă „ne invită să celebrăm sacramentul Reconcilierii într-un context de adorație euharistică”. (Papa Francisc, Mesaj pentru Postul Mare 2018)

6. Toți copiii sunt așteptați după Sf. Liturghie pentru pregătirea catehetică la sala de cateheză.

- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

Categories: Anunturi, Sf Anton