Săptămâna: 4 - 11 Octombrie 2020

1. Calendarul săptămânii
4 D † DUMINICA a 27-a de peste an; Sf. Francisc din Assisi
5 L Sf. Faustina Kowalska, călug.; Ff. Albert Marvelli; Bartolo Longo
6 M Sf. Bruno, pr. *
7 M Sf. Fc. Maria, Regina Rozariului **
8 J Sf. Pelagia, fc. m.
9 V Ss. Dionisie, ep. şi îns., m. *; Ioan Leonardi, pr. *; Abraham, patriarh
10 S Sf. Daniel Comboni, ep.,
11 D † DUMINICA a 28-a de peste an; Ss. Ioan al XXIII-lea, pp.; Filip, diacon; Alexandru Sauli, ep.

2. Colecta de Duminica, 4 Octombrie 2020, se numește Obolul Sf. Petru și este pentru spijinirea materială a operelor caritative ale Papei. Din voinţa Papei Francisc, Sfântul Scaun a creat un site dedicat acestei iniţiative – www.obolodisanpietro.va, pentru a crea o legătură mai strânsă între Papa şi cei care prin donaţia lor susţin în mod direct operele de caritate ale Suveranului Pontif. Donaţiile se pot face şi prin intermediul site-ului, pe care sunt publicate, de asemenea, diferite mesaje ale Papei Francisc şi sunt ilustrate câteva dintre operele de caritate din lumea întreagă care au fost sprijinite financiar de Sfântul Părinte prin donaţiile primite în Obolul Sf. Petru.

3. Luni, 05 Octombrie 2020, în sărbătoarea Sfintei Faustina Kowalska, de la orele 15.00 în Biserica noastră ne rugăm Coronița Milostivirii divine și Sf. Rozariu. La Catedrala Sf. Iosif de la orele 15:00 Coroniţa Divinei Milostiviri, Calea Crucii a Milostivirii Divine și Adoraţie cu texte din Micul Jurnal; La orele 17:00 Sfânta Liturghie în cinstea Sfintei Faustina.

4. Marți 29 Septembrie am început novena la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Pentru a urma novena sau cele 9 Marti se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Impărtăsanie, dacă este posibil, și de asemenea un mic post sau o mică renunțare. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la biserică pâine, care va fi binecuvantată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

5. "Într-un cuget, stăruiau în rugăciune împreună cu Maria". (Faptele Apostolilor 1,14) Luna octombrie este închinată Sfintei Fecioare Maria prin rugăciunea Sfântului Rozariu. Vă învităm ca în această lună să ne rugăm împreună Sf. Rozariu, mai ales înainte de Sfintele Liturghii. La intrarea în biserica găsiți Cutia Speranței prin care susținem misiunile Arhidiecezei Romano-Catolică de București din Kenya, Africa.

6. Dragi tineri, Păstorul Arhidiecezei, IPS Aurel Percă, dorește să vă întâlnească sâmbăta următoare, 10 Octombrie 2020, începând cu orele 10:30, în Catedrala ”Sfântul Iosif, în cadrul evenimentului ”Deschiderea noului an pastoral”. Participarea implică și câteva măsuri de prevenție, pe care le veți găsi la adresele indicate de afișul evenimentului prezentat la avizier. După Sfânta Liturghie, în curtea catedralei vor fi prezentate și câteva momente artistice. Sunteți așteptați cu drag!

7. Toți copiii, adolescenții și tinerii sunt rugați ca după Sf. Liturghie să participe la catehezele destinate lor. Am reluat de Duminica trecută pregătirea copiilor pentru Prima Sf. Împărtășanie.

8. Ia si citeste! Asa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspiratiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă indemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre.

9. Din data de 15 Mai se poate veni la Biserică și participa la Sfintele Liturghii, dar trebuie să se respecte precauțiile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. La participarea Sf. Liturghii care se celebrează în aer liber se cere menținerea distanței de 1,5 m între persoane; pentru participarea la Sfintele Liturghii care se celebrează în Biserică, se cere menținerea distanței de 2 m între persoane și purtarea măștii.

Laudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro