Săptămâna: 4 - 11 Septembrie 2022

1. Calendarul Săptămânii:
4 D † DUMINICA a 23-a de peste an; Ss. Rozalia, fc.; Moise, profet
5 L Sf. Tereza de Calcutta, călug.
6 M Sf. Zaharia, profet
7 M Sf. Regina, fc. m.
8 J NAŞTEREA SF. FC. MARIA; Sf. Toma din Villanova, ep.
9 V Sf. Petru Claver, pr. *
10 S Sf. Nicolae din Tolentino, pr.
11 D † DUMINICA a 24-a de peste an; Ss. Prot şi Iacint, fraţi m.
2. Duminică, 4 septembrie 2022, invităm toți copiii, toți elevii să participe într-un mod deosebit la Sf. Liturghie de la orele 10:30 pentru a primi binecuvântarea la început de an școlar. Îi rugăm să poarte cu ei și ghiozdanele pentru această binecuvântare!
- Cateheza copiilor și a tinerilor:
"Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia cerurilor este a acelora care sunt ca ei". (Mt 19,14)

Iubiți părinţi şi bunici,
Dragi copii și tineri,
Conştienţi de rolul de neînlocuit al educaţiei religioase în formarea conştiinţei copiilor şi tinerilor, precum şi de contribuţia pe care o aduce, mai ales în cunoașterea și alegerea drumului adevărat în viață, vă invitam să participați la săptămânal la ora de religie și cateheza destinate vouă.
Un copil catehizat e un copil mai pregătit pentru viață.
Un tânăr catehizat e un tânăr capabil să discearnă și să aleagă mai bine ceea ce îl ajută în viitorul pe care-l visează.
Dragi părinți, dragi bunici, vă invităm ca împreună să ne îndeplinim datoria de a transmite copiilor o educaţie religioasă adecvată în confesiunea proprie pentru un bine personal, familial cât și comunitar.
Catehezele vor avea loc Duminica după Sf. Liturghie de la orele 10:30 pe grupe și cu participarea mai multor cateheți din parohie!
Cateheza duminicală tine și locul Orei de religie în situația în care nu se poate asigura la școală ora de religie în confesiunea proprie. Fiecare copil are dreptul de a fi educat religios în confesiunea proprie. Mulțumim anticipat tuturor pentru disponibilitate și colaborare!

3. Joi, în sărbătoarea Naşterea Sfintei Fecioare Maria vom celebra Sfânta Liturghie la orele10:30. Seara la orele 18:00 se celebrează hramul Bisericii Bărăția.

4. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomandăm.

5. Sâmbătă, 10 septembrie, 2022 cu ocazia încheierii Anului Familia Amoris Laetitia la nivel diecezan va avea loc Pelerinajul la Mănăstirea carmelitană din Ciofliceni, Snagov. Pelerinii, trebuie sa sosească pana la ora 10.00 la Monumentul eroilor din orașul Balotesti. Pentru cei din parohiile bucureștene există posibilitatea călătoriei cu autocarul (35 lei per persoană). La ora 10:00 începe pelerinajul: deplasarea pe jos prin pădure către mănăstire. Persoanele care nu pot parcurge cei 7-8 km pe jos pot rămâne în autocar pentru a fi duse direct la mănăstire unde vor avea posibilitatea de a se ruga personal sau comunitar, de a se spovedi, pînă la sosirea pelerinilor ce vin pe jos. La drum pelerinii sa aibă la pachet o sticla cu apa, un sandviș, o șapcă, încălțări ușoare (eventual pelerină de ploaie). Ajunși la mănăstire se va celebra Sfânta Liturghie, în jurul orelor 14:30. Pentru alte amănunte puteți suna la telefon 0727232110/pr. Fabian Măriuț.
Lăudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro