Săptămâna: 5 – 12 Aprilie 2020

1. Calendarul săptămânii
5 D † DUMINICA FLORIILOR; Ss. Vincenţiu Ferrer, pr.; Irina, m.
6 L Sf. Eutihie, patriarhul Constantinopolului
7 M Sf. Ioan Baptist de La Salle, pr.
8 M Ss. Iulia Billiart, călug.; Dionisie, ep.,
9 J JOIA SFÂNTĂ (Cina Domnului); Fer. Ubald, călug.
10 V VINEREA SFÂNTĂ (Patima şi moartea Domnului) (post şi ab.); Ss. Apoloniu, pr. m.; Macarie
11 S SÂMBĂTA SFÂNTĂ; Ss. Stanislau, ep. m.; Gemma Galgani, fc.
12 D † ÎNVIEREA DOMNULUI (PAŞTELE); Ss. Iuliu I, pp. m.; Sava Gotul, m.

2. Duminică, 5 Aprilie 2020, vom celebra FLORIILE, începutul Săptămânii Sfinte sau Mari, și totodată Ziua mondială a Tineretului Catolic (XXXV) la nivel diecezan.

3. Coroana Rozariului împotriva Coronavirusului: În această perioadă de mare încercare pentru noi toți datorită epidemiei de Coronavirus ne rugăm în fiecare zi în biserica noastră Coronița Milostivirii divine și Sf. Rozariu la orele 15:00 și transmitem live pe pagina de facebook a parohiei noastre (https://www.facebook.com/sfAntonColentina/). Vă invităm pe toți să vă uniți de acasă cu noi în rugăciune pentru a implora ajutorul și milostivirea divină.

4. În aceste ultime zile Postului Mare și în contextul pandemiei de coronavirus am început o novenă cu devoțiunea Calea Sfintei Cruci. Vă invităm să ne rugăm zilnic împreună de la orele 17:30 prin intermediul trasmisiunii live de pe pagina de facebook a parohiei noastre: https://www.facebook.com/sfAntonColentina/. De asemenea, în timpul Postului Mare suntem învitați să adunăm în Cutia Speranței caritatea sau pomana noastră prin care sprijinim misiunile Arhidiecezei noastre din Kenia: Torbi și Badha Hurry unde slujesc preoți din Arhidieceză.

5. În urma Ordonantei militare nr. 2/2020 a MAI celebrările religioase se oficiază în biserica fara public. Ordonanta aceasta prevevede in art. 9, paragraful 1: „(2) Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online. (3) Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”.

Prin urmare, la Biserica Sf. Anton programul liturgic ramâne același și vom face trasmisiuni live pe pagina de facebook a parohiei noastre: https://www.facebook.com/sfAntonColentina/ De asemenea, Sf. Liturghii se transmit online zilnic pe site-ul www.catedralaonline.ro., la Radio Maria și totodată TVR2 transmite Sf. Liturghie de la orele 10.30 din catedrala Sf. Iosif din București.

6. Pregătirea copiilor pentru Prima Sf. Împărtășanie în această perioadă va fi online.

7. Marți, 17 Martie 2020, am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Urmează Marțea a IV-a.

8. La intrarea în Biserică găsiți Declarația 230 prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia.

9. În Vinerea Sfântă, începem Novena către MILOSTIVIREA LUI DUMNEZEU, în vederea pregătirii pentru sărbătoarea Duminicii Milostivirii Divine. În aceste momente de grea încercare vă invităm să ne unim cu toții în rugăciune zilnic de la orele 15:00.

10. Sărbătoarea Paștelui 2020: Celebrarea Triduum-ului Pascal
a. JOIA SFÂNTĂ, 9 Aprilie la orele 18.00: Sf. Liturghie a Cinei Domnului urmată de Adorație Euharistică.
b. VINEREA SFÂNTĂ, 10 Aprilie, zi de post și abstinență:
- Orele 17:30: Calea Sfintei Cruci
- Orele 18:00: Celebrarea Pătimirii Domnului
c. SÂMBĂTĂ SFÂNTĂ, 11 Aprilie la orele 21:00: VIGILIA PASCALĂ (Sf. Liturghie din Noaptea de Paște). În scrisoarea circulară a ÎPS Aurel Percă pentru Săptămâna Sfântă și Paște 2020 pe timp de epidemie se recomandă ca în Noaptea Sfântă a Învierii, în fiecare familie să se aprindă o lumânare care să fie așezată la ferestrele locuințelor, iar gestul să fie în concordanță cu celebrarea care este urmărită din biserica noastră Sf. Anton sau din catedrala Sf. Iosif/din alte biserici. Apoi cântarea de bucurie a Învierii – Aleluia și „Cristos a înviat din morți” – să fie intonată în fiecare casă.
- DUMINICA PAŞTELUI, 12 Aprilie: Sf. Liturghii la ora 10:30 şi la 18:00
- A doua zi de Paşti, 13 Aprilie, Sf. Liturghii la ora 10:30 şi la 18:00
- A treia zi de Paşti, 14 Aprilie, Sf. Liturghie la orele 18:00 cu Trezena la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii.

Vă invităm să urmăriți trasmisiunile live din biserica noastră pe pagina de facebook a parohiei noastre: https://www.facebook.com/sfAntonColentina

- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; RO - 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro