Anunțuri, Duminică 5 - 12 Decembrie 2021

1. Calendarul Săptămânii:
5 D † DUMINICA a 2-a din Advent; Sf. Sava, abate
6 L Sf. Nicolae, ep. *
7 M Ss. Ambrozie, ep. înv. **; Maria Giusseppa Rosselo, călug.
8 M † NEPRIHĂNITA ZĂMISLIRE; Sf. Narcisa, fc.
9 J Sf. Juan Diego Cuahtlatoatzin *
10 V Fer. Anton Durcovici, ep. m. **; Ss. Eulalia, fc. m.; Maur, m.
11 S Sf. Damasus I, pp. *
12 D † DUMINICA a 3-a din Advent; Ss. Fc. Maria de la Guadalupe; Epimah şi Alexandru, m.

2. Sămbătă, 27 Noiembrie în cadrul Sf. Liturghii de la orele 18:00 am binecuvântat Coroana de Advent. Coroana de Advent vesteşte apropierea Crăciunului, ne pregăteşte pentru sărbătoarea Crăciunului, ne cheamă la rugăciune comună, ne arată că Isus este adevărata lumină care învinge întunericul şi răul. Cele patru lumânări indică cele patru săptămâni ale timpului Adventului. Sâmbătă 4 decembrie în cadrul Sf. Liturghii de la orele 18:00 vom aprinde a doua lumânare.

3. Luni, 6 decembrie în comemorarea Sf. Nicolae, ep. Vom celebra doua Sf. Liturghii: dimineață la orele 6:50 Sf. Liturghie cu laude și seara la orele 18:00.

4. Miercuri în celebrăm NEPRIHĂNITA ZĂMISLIRE a Sfintei Fecioare Maria, sărbătoare de poruncă. Vom celebra două Sf. Liturghii: la orele 10:30 și seara la orele 18:00.

5. În noul An Pastoral 2021-2022, ÎPS Aurel PERCĂ ne invită să aprofundăm Sacramentele – temelia vieții creștine: Sacramentele inițierii creştine. În a doua Duminică a Adventului ne oprim asupra Botezului.

6. În timpul Adventului, copii și tinerii sunteți invitați alături de voluntari și de toți cei de bunăvoință să participați la “Atelierul lui Moș Crăciun”. La această activitate sunt bineveniți și toți cei de bunăvoință care nu fac parte din parohie dar care doresc să se implice în acest atelier fie pentru scopul caritabil fie pentru a se pregăti creștinește împreună cu noi la frumoasa sărbătoare a Crăciunului. Atelierul va avea loc la sala de cateheză a parohiei noastre dar în contextul pandemiei și în casele fiecărui participant dacă din motive obiective nu poate ajunge la biserică. Lucrurile manuale și frumoase pe care le face vor fi expune la intrarea în Biserică cu posibilitatea de achiziționare. Ofertele sunt benevole și au ca scop pregătirea unui dar de sărbătoarea Crăciunului celor bolnavi, persoanelor în vârstă și sărace din parohie și nu numai. Orice faptă bună contează!
Programul Atelierului 2021:
- Sâmbătă, 4 Decembrie, de la orele 14:00
- Sâmbătă, 11 Decembrie, de la orele 14:00
- Sâmbătă, 18 Decembrie, de la orele 14:00

7. După binecuvântarea finală copiii, adolescenții de la Mir și tinerii sunt rugați să participe la catehezele destinate lor. Corisții sunt rugați să participe la repetiția pentru concert.

8. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomand și de asemenea, calendarele bisericești pentru 2022, precum și lucrurile de la Atelierul lui Moș Crăciun.

9. Colecta de Duminica viitoare va fi pentru Asociația Caritas București. 

Advent binecuvântat tuturor!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro