Spătămâna, 5 - 12 Februarie 2023

1. Calendarul săptămânii

5 D † DUMINICA a 5-a de peste an; Sf. Agata, fc. m.
6 L Ss. Paul Miki şi îns., m. **; Doroteea şi Teofil, m.
7 M Sf. Richard, rege; Fer. Ana-Maria Adorni, călug.
8 M Ss. Ieronim Emiliani, călug. *; Iosefina Bakhita, fc. *; Fer. Speranţa a lui Isus, călug.
9 J Sf. Apolonia, fc. m.
10 V Sf. Scolastica, fc. **
11 S Sf. Fc. Maria de la Lourdes *
12 D † DUMINICA a 6-a de peste an; Ss. Martiri din Abitina

2. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm.

3. Sâmbătă, 11 Februarie, în comenorarea liturgică a Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes sărbătorim în Biserica noastră și ziua Mondială a bolnavului. Mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru a XXXI-A Zi Mondială a bolnavului 2023 are ca temă: „Îngrijește-te de el”. Compasiunea ca exercițiu sinodal de vindecare... Boala poate să devină inumană dacă este trăită în izolare şi în abandonare, dacă nu este însoțită de îngrijire şi de compasiune. Ne rugăm într-un mod deosebit pentru cei bolnavi si le pregătim un mic dar din partea parohiei. La Sf. Liturghie la orele 18:00 și vom oferi și Maslul sau Ungerea Bolnavilor pentru toți cei bolnavi. La ieșirea din Biserica ministranții vor împărți un gând legat de Ziua mondială a bolnavului.

4. Redirecționează 3.5% din impozitul tău către Parohia și Biserica ta Sf. Anton de Padova. Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de ajutor în plus bisericii tale. Într-o perioadă în care fiecare dintre noi e mai atent la cum își gestionează banii, să redirecționezi 3,5% din impozitul anual pe venit poate deveni mai important ca oricând pentru Biserică. Completând formularul 230 fie fizic și adus la Parohie (până la data de 15 mai), fie prin aplicația pusă la dispoziție de Parohie: https://redirectioneazaimpozit.ro/parohiasfantoncolentina sau scanând codul QR pe care îl găsiti pe flyerele de la intrare în Biserică, permiți redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Mulțumim frumos și vă asigurăm de rugăciunile noastre! Sfântul Anton de Padova să vă mijlocească tot harul și ajutorul de care aveți mai mare nevoie!

5. Continuăm programul de binecuvântare a caselor sau sfințirea locuințelor cu reprogramările. "Pace acestei case!" (Luca 10,5); Credincioșii care nu sunt înscriși în parohie sau care și-au schimbat locuința sunt rugați să anunțe la biroul parohial. Cei care nu pot în ziua programată sau doresc numai după o anumită oră sunt rugaţi să anunțe și să se reprogrameze. Sfințirea casei nu este legată de plata cultului sau a simbriei, aceasta poate fi oferită oricând în timpul anului la Biserică sau direct în contul parohiei. Cultul sau simbria în Arhidieceză este de 1% din venitul total al familiei pe un an. 

Parohia Romano-Catolica Sf. Anton Colentina
IBAN RO95CECEB21036RON0355787
Cont deschis la CEC BANK, Sos. PANTELIMON, NR. 287, BL. 10, SECTOR 2, BUCUREȘTI;COD BIC CECEROBU, Valuta RON

Vă mulțumim și Dumnezeu să vă răsplătească!

Lăudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro