Săptămâna: 5 – 12 Iunie 2022

1. Calendarul Săptămânii:
5 D † COBORÂREA SF. DUH (RUSALIILE); Sf. Bonifaciu, ep. m.
6 L Sf. Fc. Maria, Maica Bisericii **; Sf. Norbert, ep. *
7 M Sf. Robert, abate
8 M Sf. Medard, ep. R.
9 J Sf. Efrem, diacon înv. *
10 V Ff. Ioan Dominici, călug; Diana, fc.
11 S Ss. Barnaba, ap. **; Ioan de Facundo, pr.; Fer. Iolanda, călug.
12 D † PREASFÂNTA TREIME; Sf. Gaspar, pr.

2. Luni, 6 iunie 2022, a doua zi de Rusalii, o sărbătorim pe Sfânta Fecioară Maria, Maica Bisericii. Vom celebra două Sfinte Liturghii la 6:50 și seara la orele 18:00.

3. Marți 15 Martie 2022 am început Trezenă sau cele 13 Marți de Rugăciuni la Sf. Anton de Padova, Sfântul minunilor, patronul spiritual al Bisericii și parohiei noastre. Pentru a urma trezena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sanătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a XIII-a.

4. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm.

5. După binecuvântare toți copiii de la Prima Sf. Împărtășanie sunt așteptați la capela Bisericii. Duminica viitoare 12 Iunie 2022, un grup de copii din parohia noastră vor face Prima Sf. Împărtășanie. Vă invit să-i însoțim cu rugăciunea și participarea noastră.

6. Cu ocazia împlinirii a 3 ani de la vizita Sf. Părinte Papa Francisc în România Arhiepiscopia Romano-Catolică București, prin Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice şi Patrimoniu și Opera Națională din București organizează Concertul cu titlul: „Papa Francisc: pelerin în România. Concert omagial - 3 ani de la vizita papei Francisc în România” ce va fi susținut marți, 14 iunie, ora 18:30, la Opera Națională din București, dirijor d-l Daniel Jinga, directorul Operei Naționale. Programul va conține piese din opere de muzică clasică religioase și nu numai. Cei care doresc să participe trebuie să se înscrie după Sf. Liturghie pentru a putea tipări biletele. Biletele sunt cu titlu gratuit și în limita locurilor disponibile.
Vă reamintim ca in perioada 1-17 iunie, la Muzeul Național de Istorie a României, poate fi vizitată expoziția fotografică aniversară „Papa Francisc, pelerin în România”.

7. Susține Angelus Tv. Forma cea mai eficientă pe care v-o propunem este aceea de a achiziționa un card de susținător prin care să vă abonați la arhiva de conținut și să vizionați toate emisiunile Angelus TV când doriți, în perioada de valabilitate a cardului ales. Un voluntar din parohie vă pune la dispoziție Cardurile de susținător Angelus TV în variantă fizică în fața Bisericii.

8. Hramul BISERICII SF. ANTON DE PADOVA - Colentina, București va fi precedat de trei zile de pregătire:
- Vineri, 10 Iunie, la orele 18:00 - Sf. Liturghie
- Sâmbăta, 11 iunie, la orele 18:00 - Sf. Liturghie
- Duminică, 12 iunie la orele 18:00 - Sf. Liturghie; preot predicator Dan Suciu CSJ

Luni, 13 Iunie 2022: Sf. Anton de Padova, preot și învățător al Bisericii
- Orele 10:30 - Sf. Liturghie solemnă de hram cu binecuvântarea copiilor, a crinilor și a pâinii; procesiunea cu statuia Sf. Anton și florile de crin; preot predicator Dan Suciu CSJ
- Orele 18.00: Sf. Liturghie cu binecuvântarea crinilor;

Sfinte Antoane de Padova, roagă-te pentru noi!


Cristos s-a înălțat!
Adevarat s-a înălțat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro